Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Alles vers: homemade tomatensaus

3 september 2016 by Gabriella Leave a Comment

Een tijdje geleden zeurde ik aan je hoofd over suikers, pakjes en zakjes. Die zijn, logischerwijs, niet goed voor de mens. Maar ja, zaniken dat iets niet gezond is, is makkelijk. Een structurele oplossing bieden is er vaak niet bij. Nee, neem dan deze homemade tomatensaus.

Geen pakjes, geen zakjes, geen toegevoegde suikers. Gewoon simpelweg een heerlijke tomatensaus die iedere boerenpummel kan maken. Heerlijk bij de pasta of als basis in een lasagne. Een betere oplossing om het suikeroverschot tegen te gaan, is er bijna niet.

Ingrediënten

homemade tomatensaus

Homemade tomatensaus

  • 4 heule grote vleestomaten
  • 5 knoflookteentjes
  • 2 puntpaprika's
  • Olijfolie
  • (zee)Zout
  • Peper
  • Basilicum

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Snijd de tomaten in plakken. Vergeet je het kroontje er niet af te halen en het achtergebleven groene puntje er niet uit te snijden?
  3. Halveer de puntpaprika en haal de pitjes eruit.
  4. Als we dan toch zo goed bezig zijn met schoonmaken: ontvel de knoflookteentjes.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de tomaatjes, teentjes en puntpaprika gezellig neer en verdeel 4 eetlepels olijfolie over de groente. Strooi er ook een beetje zout (hooguit een halve theelepel) en peper (naar smaak) overheen.
  6. Schuif dit prachtige, rode plaatje de oven in voor ongeveer 40 minuten. Werp af en toe even een blik naar binnen om te kijken of de groente niet zwart wordt.
  7. Even tussen jou en mij: lekker ruikt het, hè?
  8. Haal de saus to be uit de oven, laat het afkoelen en doe daarna alles, inclusief een 5 blaadjes basilicum, in de blender.
  9. Alhoewel… Bijna alles, je mag 3 teentjes knoflook achterwege laten. Het moet voor de mensen in je omgeving ook een beetje grappig blijven. Blijf net zo lang blenden totdat de saus glad is.
  10. Ben je geen ‘stukjes-mens'? Haal de saus dan nog even door de zeef. Veel prut, velletjes en verdwaalde pitjes haal je er zo uit.

De saus is klaar! Proef nog even goed of extra zout of peper geen must zijn. Het is de perfecte basis voor een lekkere pastasaus: gehakt of kip erbij, groente wikken en klaar is de maaltijd.

Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Hoe zit het met… gluten?
Balans vinden makkelijk? M’n kont. »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in