Diner

Zelf lekkere goulashsoep maken met dit makkelijke recept!

Ik hou van goulashsoep, maar de varianten die uit blik komen, gaan stiekem natuurlijk helemaal nergens over. De groente is slap, het vlees gek en de echte goulash-smaak is ook ver te zoeken. Zelf lekkere goulashsoep maken is helemaal niet zo moeilijk en kost ook zeker niet veel tijd. Sterker nog, met dit makkelijke recept heb je het zo voor elkaar!

Je bent de meeste tijd kwijt aan het braden van het vlees en het snijden van de groenten. Zodra je dat, na maximaal twintig minuten, achter de rug hebt, doet de pan op het vuur de rest van het werk. Dat is ook een van de redenen waarom ik zelf goulashsoep maken ook zo leuk vind: flink wat resultaat en helemaal niet ingewikkeld.

Het recept voor deze makkelijke goulashsoep is geschikt voor 4 personen die stevig door kunnen eten. Ik vind hem zelf het allerlekkerst als je de soep een dag laat staan.

Ingrediënten voor goulashsoep

  • 250 gram runderriblappen
  • Een klontje boter of olijfolie
  • 150 gram vastkokende aardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 200 gram champignons
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel ras el hanout

Extra benodigdheden:

  • Een stevige en grote soeppan

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de runderriblappen in kleine blokjes, snipper de ui en plet het teentje knoflook. Bak deze samen met een beetje boter of olie goudbruin. Het vlees hoeft niet direct door en door gaar te zijn, maar wel mooi gekarameliseerd aan de buitenkant.
  2. Schil de aardappels en snijd ze, net als de paprika en champignons, in gelijke stukjes. Bak deze een paar minuten met het vlees mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, evenals de kruiden en specerijen. Ook deze bak je weer een minuut of 5 mee op een laag tot middelhoog vuur.
  4. Voeg de groentebouillon toe en laat de pan op een heel laag vuurtje voor minimaal 3 uur staan. Roer af en toe door om te kijken of er niet al te veel vocht ontsnapt. Een beetje borrelen is voldoende, maar de goulashsoep hoeft niet hard te koken.

Je kan de goulashsoep na het maken direct opeten, maar zoals ik aangaf wordt hij nog lekkerder als je hem een nachtje laat staan. Geniet ervan!

Maak jij liever een ander exemplaar? Kijk dan eens bij deze heerlijke erwtensoep!

Summary
Recipe Name
Goulashsoep
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Gabriella

Bekijk de berichten

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden