Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zelf lekkere goulashsoep maken met dit makkelijke recept!

28 februari 2020 by Gabriella 2 Comments

Ik hou van goulashsoep, maar de varianten die uit blik komen, gaan stiekem natuurlijk helemaal nergens over. De groente is slap, het vlees gek en de echte goulash-smaak is ook ver te zoeken. Zelf lekkere goulashsoep maken is helemaal niet zo moeilijk en kost ook zeker niet veel tijd. Sterker nog, met dit makkelijke recept heb je het zo voor elkaar!

Je bent de meeste tijd kwijt aan het braden van het vlees en het snijden van de groenten. Zodra je dat, na maximaal twintig minuten, achter de rug hebt, doet de pan op het vuur de rest van het werk. Dat is ook een van de redenen waarom ik zelf goulashsoep maken ook zo leuk vind: flink wat resultaat en helemaal niet ingewikkeld.

goulashsoep maken

Het recept voor deze makkelijke goulashsoep is geschikt voor 4 personen die stevig door kunnen eten. Ik vind hem zelf het allerlekkerst als je de soep een dag laat staan.

Ingrediënten voor goulashsoep

  • 250 gram runderriblappen
  • Een klontje boter of olijfolie
  • 150 gram vastkokende aardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 200 gram champignons
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel ras el hanout

Extra benodigdheden:

  • Een stevige en grote soeppan
goulashsoep maken

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de runderriblappen in kleine blokjes, snipper de ui en plet het teentje knoflook. Bak deze samen met een beetje boter of olie goudbruin. Het vlees hoeft niet direct door en door gaar te zijn, maar wel mooi gekarameliseerd aan de buitenkant.
  2. Schil de aardappels en snijd ze, net als de paprika en champignons, in gelijke stukjes. Bak deze een paar minuten met het vlees mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, evenals de kruiden en specerijen. Ook deze bak je weer een minuut of 5 mee op een laag tot middelhoog vuur.
  4. Voeg de groentebouillon toe en laat de pan op een heel laag vuurtje voor minimaal 3 uur staan. Roer af en toe door om te kijken of er niet al te veel vocht ontsnapt. Een beetje borrelen is voldoende, maar de goulashsoep hoeft niet hard te koken.

Je kan de goulashsoep na het maken direct opeten, maar zoals ik aangaf wordt hij nog lekkerder als je hem een nachtje laat staan. Geniet ervan!

Maak jij liever een ander exemplaar? Kijk dan eens bij deze heerlijke erwtensoep!

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Summary
recipe image
Recipe Name
Goulashsoep
Author Name
Gabriella
Published On
2020-02-28
Preparation Time
25M
Cook Time
3H
Total Time
3H25M
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Blijf. Van. Mijn. Buik. Af.
Koekjes dagboek – week 31 »

Comments

  1. Ludger says

    20 augustus 2021 at 12:09

    weldig bericht & recept. voortreffelijk!

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      15 september 2021 at 18:10

      Bedankt voor je leuke bericht! Ik ben blij dat het recept in de smaak viel. 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Boekenwurm

BoekenBoeken

Google Ads

Instagram

Volg op Instagram

B.A.E.

Nieuw

  • Maggie’s dagboek – maand 5
  • Koekjes dagboek – maand 24
  • Maggie’s dagboek – maand 4
  • Koekjes dagboek – maand 23
  • Maggie’s dagboek – maand 3

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (595)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (51)
  • Lief Roosje – Dagboek (30)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2022 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2022 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in