Onze geweldige dochter wordt grote zus! Mae is nog niet helemaal overtuigd, maar ik weet het echter zeker: er groeit een nieuw wondertje in mijn buik. Net zoals Mae krijgt ook onze nieuwe aanwinst een eigen dagboek. Deze week: de groei-echo en heel veel knuffels van je grote zus.

Lief Koekje,

De afgelopen week hadden we een uitgebreide groei-echo in het ziekenhuis. Tijdens de twintig-weken-echo zag de echoscopiste een iets groter buikje dan gemiddeld en alhoewel ze direct zei dat we ons geen zorgen hoefden te maken, was ik dat toch niet helemaal vergeten. Daarom vond ik de groei-echo van afgelopen week behoorlijk spannend.

Gelukkig zei ze deze keer dat alles goed was en even later liet de dokter ons zien dat je buikje nu weer perfect gemiddeld is. Toch krijgen we, vanwege die twintig-weken-echo, met 34 weken jou nog eens uitgebreid op het scherm te zien. Ik maak me nu niet zoveel zorgen meer, dus ik bewonder je over drie weekjes met alle liefde nog een keer.

De kogel lijkt ook door de kerk wat betreft de bevalling! Je zus is geboren na een inleiding, maar bij jou mag ik de natuur gewoon haar gang laten gaan. Aan de ene kant vind ik dat ongelooflijk spannend, maar het fijne gevoel overheerst. Ik ben erg benieuwd hoe het is als een bevalling zelf op gang komt en hoe snel jij er dan zal zijn. Wel beval ik nog steeds in het ziekenhuis, dus ik ga binnenkort aan de slag met een mooi bevalplan.

Je grote zus heeft het ook steeds vaker je. Ze roept tegen iedereen dat ze een broertje krijgt (en dat het een jongen is) en knuffelt een paar keer per dag mijn buik. Ook word je regelmatig voorzien van een lading knuffels en zingt ze (overigens ontzettend hard – sorry daarvoor) in de maneschijn voor je. Grappig genoeg was dat ook het liedje wat ik altijd voor Mae zong toen zij nog in mijn buik zat.

Nog maar een paar weekjes lieve Koek, en dan weten we al hoe jij eruit ziet!

Heel veel liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden