Categorieën Zuchtjes wind

Waarom vriendlief het heel zwaar heeft

Vriendlief is verplicht om met al mijn winden mee te waaien. Ik kook, dus ik bepaal. Dat was in het eerste jaar dat wij samenwoonden, een feestje voor hem. Regelmatig aten we pasta met ongezonde saus en veel kaas, pizza en patat. Maar sinds ik met mijn fit journey gestart ben, kauwt hij alleen nog maar op gewokte boerenkool en havermoutcakejes

Dus vond ik het wel tijd voor een soort dankwoord, een eerbetoon om te erkennen dat hij het echt heel zwaar heeft. En zijn collega's klaagden dat er nooit meer iets grappigs over hem te lezen viel. Dus, bij deze.

Vurig betoog voor een boycot van zoete andijviestamppot

Samen sporten is zowaar romantisch.

Mijn aanstaande is gelukkig niet heel moeilijk als het op eten aankomt. Het enige waar hij echt heel verdrietig van werd, was van de zoete andijviestamppot. Deze had ik gemaakt met zoete aardappel in plaats van gewone en dat was volgens hem heiligschennis. Ik vond het best geslaagd en wilde het nog een keer maken, maar zijn betoog was zo vurig dat ik het niet meer aandurfde.

Ook voelde hij zich best genaaid toen ik via de app doorgaf dat we pizza aten en hij bij thuiskomt een bloemkoolvariant op tafel zag staan. In plaats van een dikke Big American, moest hij het nu doen met een low fat & carb pizza met gerookte kip.

Verder hoor ik hem eigenlijk nooit mopperen, zuchten of knorren. Ik zie hem wel eens met een moeilijk gezicht eten over zijn bord schuiven, maar als ik dan vraag of hij het niet lekker vindt, weet hij er altijd een ‘jawel hoor, liefje!' uit te persen. Dat is pas echte liefde, toch?!

– 10 kg

Het is echter niet allemaal kommer en kwel voor hem, want inmiddels geeft ook bij vriendlief de weegschaal ruim 10 kg minder aan. We doen vaak een wedstrijdje ‘triceps flexen voor de spiegel' en sinds dat hij weer sport, moet ik helaas bekennen dat ik regelmatig als verliezer uit de bus kom. Maar dat is niet erg, dat motiveert mij juist om nog veel harder door te gaan!

Dus bij deze, mijn allerliefste vriendje, mijn prins op het witte paard, mijn redder die mij bij de kast vandaan mept als ik honger heb en die altijd nee tegen me zegt als ik hoopvol naar de grote, gele M kijk, ik ben je dankbaar! Je bent geweldig en zonder jou zou ik nooit zover gekomen zijn.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden