Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Doe eens gek – wok je boerenkool!

16 oktober 2015 by Gabriella Leave a Comment

Je kan abseilen van de Euromast of met haaien gaan zwemmen. Je kan ervoor kiezen om uit een vliegtuig te springen, of misschien voel je wel iets voor het knuffelen met leeuwen. Maar weet je wat echt, echt, echt wild is? Je boerenkool wokken. En dat doe je zo. 

Ingrediënten

boerenkool

Binnen een half uur heb je lekker gewokte boerenkool op tafel staan!

  • 300 gram boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel vissaus
  • Cayennepeper
  • 1 flinke zoete aardappel
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Zeezout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Snijd de zoete aardappel in schijfjes en kook deze even 3 minuten. Zo worden ze alvast iets zachter en bakken ze sneller in de oven.
  2. Doe ze na het koken in een ovenschaal en meng ze met olijfolie. Zorg ervoor dat ze allemaal de ruimte hebben, zodat ze mooi bruin kleuren. Strooi daarna het zeezout en de cayennepeper erover en leg de teentjes knoflook ertussen. De aardappelschijfjes mogen nu voor 30 minuten de oven in.
  3. Tip van Gab: houd rekening met de tijd die je aardappeltjes nog moeten! Met het wokken ben je namelijk maximaal 15 minuten bezig. 
  4. Snijd de kipfilet in stukjes en wok deze in een klein beetje kokosolie (of olijfolie) mooi bruin en gaar.
  5. Ook de paprika en ui mogen in stukken worden gehakt en kunnen bij de kip.
  6. De boerenkool is de finishing touch! Gooi niet in een keer alles er in, maar begin met een paar kleine handjes. Zo voorkom je dat opeens je wok uit puilt en je niet meer kan omscheppen.
  7. Bijna klaar? Doe dan de vissaus erbij en breng een beetje pit in het gerecht door er een flinke snuif cayennepeper aan toe te voegen.
  8. Zijn de aardappelschijfjes mooi bruin en is je boerenkool op smaak? Dan kan je aan tafel. Eet smakelijk!
Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Hardlopen: een miljoen redenen om het niet te doen en 1 om wel te gaan
Gezonde kruidnoten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in