Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Havermout muffins

8 oktober 2015 by Gabriella Leave a Comment

Ik heb nog nooit iemand nee horen zeggen tegen een lekkere muffin. Oké, misschien moet ik het anders stellen: ik heb mezelf nog nooit nee horen zeggen tegen een lekkere muffin. En dat doe ik dus ook niet tegen dit knappe exemplaar. Gelukkig is hij gezond en is het helemaal niet erg om er één van deze te snoepen. Oh vooruit, twee dan. 

Ingrediënten

havermout muffins

Deze havermout muffins zijn zowel koud als warm niet te weerstaan!

  • 125 gram havermout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml sojamelk
  • 1 flinke eetlepel koekkruiden (of als je dat niet in huis hebt kaneel)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 flinke hand gedroogde cranberry's
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden (hete lucht) .
  2. Doe de banaan, de eieren, de havermout, de sojamelk, de bakpoeder, de koekkruiden en het snufje zout in de blender en mix dit tot een glad geheel.
  3. Is je beslag goed op smaak? Het is de bedoeling dat de koekkruiden lekker naar voren komen!
  4. Als je het mengsel hebt goedgekeurd, mag je de cranberry's er doorheen roeren. Deze mix je niet mee, omdat je ze anders helemaal kapot maakt.
  5. Doe het beslag in de muffinvormpjes en schuif ze voor 30 tot 35 minuten de oven in. De mijne waren na 33 minuten perfect.
  6. Zeker weten of ze goed zijn? Prik er even in met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is je muffin gaar.

Deze havermout muffins zijn zowel koud als warm niet te weerstaan. Eet smakelijk!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Ik eet veel lekkerder dan jij
Hardlopen: een miljoen redenen om het niet te doen en 1 om wel te gaan »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in