Toetjes

Tony’s Chocolonely mousse – de allerlekkerste chocolademousse

Is Tony's Chocolonely mousse een moeilijk recept? Zeker niet. Vraag je me nu me of het ontzettend lekker is, of je je vingers erbij aflikt en of je nooit meer want anders wilt? Dan is mijn antwoord drie keer ja. De Tony's Chocolonely chocolademousse is een van de beste toetjes die je zelf kan maken!

Als je op zoek bent naar een gezond dessert, dan raad ik dit heerlijke potje chocolade zeker af. Wat dat betreft kan je beter kijken naar deze kwarktaart met dadels of naar een heerlijke, maar suikervrije avocadopudding. Wil je all-in gaan en indruk maken op jouw gasten? Dan is Tony Chocolonely mousse een prijswinnaar.

Ingrediënten voor Tony's Chocolonely mousse

  • 250 ml slagroom
  • 1 schijfje citroen
  • 3 eiwitten
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • 1 reep Tony's Chocolonely karamel zeezout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Maak een beslagkom vetvrij met een schijfje citroen en splits daarna de eieren. De geeltjes mogen de prullenbak in en de witjes moeten in de kom terechtkomen.
  2. Klop het eiwit stijf. Dit is het geval als je de kom boven je hoofd kan houden zonder dat het eiwit naar beneden komt. Als je dat iets te tricky vindt, kan je ook blijven mixen totdat er pieken eiwit ontstaan.
  3. Klop in een andere beslagkom de slagroom met 3 eetlepels suiker. De slagroom moet goed stijf zijn, maar kijk uit dat hij niet in de schift schiet.
  4. Breek de chocolade in stukken en doe ze een minuutje in de magnetron. Je kan ze ook au bain-marie smelten, maar persoonlijk vind ik de magnetron een stuk makkelijker.
  5. Spatel de gesmolten chocolade (als je het bakje  tenminste nog niet leeg gesnoept hebt) heel voorzichtig door het eiwit. Dit moet echt met beleid, anders mep je al het lucht uit het eiwit.
  6. Meng dit al zo onweerstaanbare mixje met de slagroom en doe het in vier mooie glazen.
  7. Dek ze af met huishoudfolie en zet ze voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Je kan dit lekkernij een dag of 2 in de koelkast bewaren en met aardbeien is het helemaal heerlijk. Geniet van deze ongelooflijk lekkere Tony Chocolonely mousse! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden