Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Chocolademousse van avocado

13 augustus 2015 by Gabriella Leave a Comment

Oké, ik geef toe dat ik in het begin ook een klein beetje sceptisch was. Chocolademousse klinkt heerlijk, maar wat doet in godsnaam die avocado erbij? Zoiets lekkers maak je toch alleen maar met slagroom?

Toch heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken en het gerecht gemaakt. Man, wat was dat heerlijk, zeg. Ik heb vriendlief niets verteld van de bijzondere ingrediënten en hij heeft het zelf niet eens gemerkt. Een echte aanrader, ik zeg het je.

Ingrediëntenchocolademousse avocado

  • 2 rijpe avocado’s (zo check je dat dus)
  • 100 gram pure chocolade 70% cacao
  • 50 gram pure chocolade 60% cacao met zeezout
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels agave siroop
  • Fruit naar keuze

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Prak de rijpe avocado’s zo fijn mogelijk. Ik heb hiervoor een mixer gebruikt. Je moet wel uitkijken dat niet heel je keuken onder de groene smurrie zit, maar het gaat een stuk makkelijker dan met een vork.
  2. Smelt je chocolade in de magnetron. Vroeger zat ik altijd moeilijk te doen met bakjes en kokend water, totdat ik van iemand de tip kreeg dat je het ook gewoon in de magnetron kan smelten. PERFECT!
  3. Als je vaste kokosolie hebt, zoals ik, moet je dat ook even laten smelten.
  4. Meng de chocolade met de mixer door de geplette avocado’s. Als dit goed gemixt is, voeg je ook de kokosolie en de agave siroop toe. De hoeveelheid van het laatste ingrediënt hangt een beetje af van je eigen smaak. Ik vond de chocolade vrij bitter dus ik heb 2 eetlepels siroop toegevoegd. Misschien houd jij hier juist van en voeg je liever helemaal niets toe.
  5. Doe de mousse in gezellige glaasjes en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Doe er wel huishoudfolie overheen, zo voorkom je dat je chocolademousse straks naar knoflook of ui smaakt.
  6. Haal de mousse voor het serveren uit de koelkast en doe het fruit er overheen. Ik heb aardbeien gebruikt, maar aardbeien, bananen, cranberry’s of kiwi’s behoren ook tot de mogelijkheden. Niet zo’n fruitliefhebber? Maak het dan af met gezonde noten zoals walnoot of pecannoten.
Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Toetjes Tagged With: Lekker & gezond

« Onweerstaanbare Citroenkwarktaart
Hummus »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in