Toetjes

Panna cotta met lavendel en witte chocolade

Je moet ervan houden, daar ben ik maar direct eerlijk in. Niet zozeer van panna cotta of van witte chocolade, want daar zijn wel meer liefhebbers van, maar van lavendel. Manlief omschrijft het regelmatig als het nemen van een hap zeepsop. Dat ligt sowieso niet aan mijn kookkunsten, maar aan de fijngevoeligheid van Wim, dat snap je natuurlijk wel. Ik vind deze panna cotta met lavendel en witte chocolade namelijk om te smullen!

Het fijne van dit dessert is dat je ‘m niet last minute hoeft te maken. De panna cotta moet sowieso nog een paar uur opstijven. Als je ‘m dus voor een fancy diner maakt, kan je lekker hiermee beginnen.

De hoeveelheden zijn precies genoeg voor 6 kleinere bakjes. Ik raad je aan niet al te grote porties te maken, want het is een hittepetit, die panna cotta met lavendel en witte chocolade. Sowieso is een recept maken met lavendel een uitdaging, want niet iedereen houdt ervan. Wees daar een klein beetje op voorbereid, want ik ben nog steeds het snoeiharde commentaar van mijn man aan het verwerken.

Ingrediënten voor panna cotta met lavendel en witte chocolade

Extra benodigdheden

  • 6 kleine bakjes
  • 2 vulbare wegwerp theezakjes
  • Eventueel: roze en blauwe kleurstof voor de slagroomtoef

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de slagroom en de chocolade samen in een ruime pan en zet het op een laag vuurtje. De witte chocolade moet namelijk smelten.
  2. Verdeel de lavendel over 2 theezakjes. Zodra de chocolade gesmolten is, hang je deze zakjes over het randje van de pan.
  3. Breng het mengsel naar het kookpunt en zet daarna het vuur uit.
  4. Laat de theezakjes ongeveer 30 minuten in de pan zitten. Hoe gekker je bent op lavendel, hoe langer de theezakjes kunnen badderen. Ook een mooie truc voor een sterke lavendelsmaak, is de zakjes even uitknijpen voordat je ze er uithaalt.
  5. Haal de blaadjes gelatine uit de verpakking en laat ze even weken in koud water, totdat ze flexibel zijn. Daarna doe je de blaadjes met een heel klein beetje water in een pan, zodat ze smelten. Giet de gelatine al roerend door het mengsel.
  6. Giet dit in 6 kleine bakjes, dek ze af en schuif ze voor minimaal 3 uur de koelkast in.

Ik versierde de panna cotta met lavendel en witte chocolade met een paarse slagroomtoef. Dit maakte ik door de slagroom te kloppen en vervolgens roze en blauwe kleurstof erdoorheen te mengen. Als je niet zo'n fan bent van kleurstof, dan mag je dit natuurlijk achterwege laten.

Geniet ervan!

Kies jij liever voor een ander toetje? Kijk dan eens naar deze heerlijke Tony's Chocolonely's karamel zeezout chocolademousse!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden