Zuchtjes wind

Ploppen volgens de CG-methode – En nog meer Curly Girl geheimen!

Ploppen volgens de CG-methode, glijmiddel in je haar smeren tegen de pluis en in de weer met lijnzaad om zelf gel te maken. De Curly Girl methode kent vele geheimen! De een is soms nog gekker dan de ander, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: meiden met krullen gelukkig maken met een volle bos haar.

Jarelang heb ik veel, lang, dik en vooral heel erg blond haar gehad. De eerste drie eigenschappen kwamen van Moeder natuur, de laatste uit een pakje. Ik dacht dat ik goed voor mijn haar zorgde, maar toch ging ik als een wandelende pluizenbol door het leven. Ik was overduidelijk nog niet bekend met de Curly Girl Methode. Maar wat is CG precies en hoe werkt het?

Curly Girl methode versus stijltang

Op een gegeven moment was ik het zat. Het bleef pluizen en ontembaar! Ik verfde het donker, zette de schaar erin en gaf mijn Chi stijltang een tweede kans. Dat model stond me goed en ik kreeg er ook veel complimenten over. Vaak in de richting van: dat had je veel eerder moeten doen. Ik kreeg dus niet per se een positievere kijk op met mijn eigen krullen.

Toen het potje met blonde verf nog mijn grootste vriend was

Wat is de Curly Girl Methode?

Maar toch knaagde het een beetje. Als ik met natte haartjes uit de douche kwam en ik zag kleine krulletjes ontstaan, dan miste ik mijn Coupe Rotje. Een vriendin wees mij op de Curly Girl Methode: een manier van wassen en stylen met specifieke producten.

In eerste instantie schrok ik enorm toen ik me in CG verdiepte. Man, waar kocht ik al die spullen? Ploppen volgens de CG-methode? Wat the fffff is scrunch out the crunch? En gebruiken deze meiden serieus glijmiddel?

Inmiddels heb ik me ingelezen, ken ik de termen een beetje en ben ik de CG methode ook uit gaan proberen. De methode is ontwikkeld door Lorraine Massey, die zelfs een handboek over CG schreef. Het idee is dat je geen producten gebruikt met (bepaalde) oliën, mineralen, parabenen en sulfaten. Daarnaast borstel je je haar niet als het droog is en adviseert Massey om je haar te drogen door middel van ploppen met een microvezelhanddoek. Dat is dus ploppen volgens de CG-methode!

Het glijmiddel wordt gebruikt om de cast van de gel uit je haar te kneden, maar dit kan je ook prima doen met een CG-proof olie.

Op de derde dag na het wassen en er is nog steeds slag zichtbaar!

Mijn ervaring met de Curly Girl Methode

Ik ben op de kop af 4 weken bezig, een heleboel geld armer en een prachtig assortiment aan bijzondere haarproducten rijker. Het was even zoeken, maar ik begin langzaamaan een gelukkige krullenbol (of waves om eerlijk te zijn) te worden. Ik heb mijn perfecte routine nog niet onder de knie, aangezien ik de balans tussen vochtinbrengende en proteïnerijke producten nog moet vinden. Als ik zo doorga, weet ik zeker dat dit wel komt.

Mijn CG routine

Ik was mijn haar 2 keer per week. Als ik alleen een wasdag heb, gebruik ik de Prinsessenshampoo van Schwarzkopf. Daarna doe ik de leave-in van Novex Black in mijn haar, gevolgd door keratinemousse van Syos. Ik plop mijn haar met een microvezelhanddoek en daarna doe ik er gel van Wella New Wave in met praying hands. In het weekend gebruik ik na m'n shampoo ook nog een deepco van Dr. Organic. Ik gebruik geen diffuser, maar laat het aan de lucht drogen. ‘s Nachts doe ik mijn haar in een halve knot bovenop m'n hoofd. Dit heet, als ik het goed heb, een pineapple.

Na 4 weken – de eerste krullen komen weer naar voren.

Voor mijn verjaardag heb ik de shampoo en gel van Bouclème gehad, dus die ga ik nog aan mijn routine toevoegen. Ook heb ik een Denman Brush gekocht.

In principe hoeft de CG-methode echt niet duur te zijn. Er zijn genoeg budget-producten die ook vrij zijn van allerlei zooi. Ik ben echter hebberig van aard en wil dan alles hebben.

Volg jij de CG-methode ook? En hoe bevalt het tot nu toe?

Dit artikel bevat affiliate links.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden