Toetjes

Chocolademousse met knettersuiker

Ben jij op zoek naar een knallende afsluiter van het kerstdiner? Dan is deze chocolademousse met knettersuiker een dikke aanrader! Het recept is super snel gemaakt en je kan het ook nog eens van tevoren klaarzetten. Zo weet je zeker dat je tijdens kerst niet gestresst in de keuken staat. 

Uiteraard is deze chocolademousse met knettersuiker ook gewoon een dikke winnaar als het geen kerst is. Waarschijnlijk denk je nu dat vooral kinderen het leuk vinden, maar moet jij eens raden hoeveel volwassenen er straks met hun mond open zitten om naar hun eigen geknetter te luisteren. 

Het recept is geschikt voor 4 personen. Als je het voor meer personen maakt, moet je er wel rekening mee houden dat je wellicht de slagroom in 2 delen moet kloppen, anders wordt hij niet stijf. 

Ingrediënten voor chocolademousse met knettersuiker

  • 250 ml slagroom
  • 200 gram melkchocolade
  • 2 delen eiwit
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 15 gram knettersuiker

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf (het eigeel heb je niet nodig). Ze zijn goed als je de kom boven je hoofd kan houden zonder dat er van alles naar beneden komt. Daarna klop je in een andere kom de slagroom samen met de 2 eetlepels witte basterdsuiker stijf.
  2. Smelt de chocolade. Dit kan au bain marie maar ook gewoon in de magnetron. Zorg ervoor dat hij gesmolten is, maar niet loeiheet. Laat hem nog even afkoelen als hij warmer is dan je eigen huid.
  3. Doe de helft van de chocolade bij de eiwitten en spatel alles voorzichtig door elkaar. Doe daarna de rest erbij, roer het door en meng het vervolgens voorzichtig met de geklopte slagroom.
  4. Is alles goed gemengd? Doe dan de knettersuiker erbij. Zorg ervoor dat het niet nat wordt, want dan smelt het al. Vetten werken op een andere manier en daarom blijft het intact in de mousse.

Zet de chocolademousse met knettersuiker minimaal een uur in de koelkast, zodat hij op kan stijven, maar langer mag natuurlijk ook. Ik gebruikte eetbare zilveren balletjes ter decoratie. Geniet ervan!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden