Categorieën Reviews

De Burgerclub: de lekkerste zeewierburger van Rotterdam

Ik ben vrij honkvast. Zodra ik een plekje gevonden heb waar ik het leuk vind, blijf ik daar zitten tot het bittere eind. Enorm veilig, maar erg veel nieuwe dingen ontdek je op die manier niet. Dus toen ik voor het eerst iets las over de Burgerclub in Rotterdam, besloot ik mijn stoute schoenen aan te trekken en richting de Nieuwe Binnenweg te gaan. 

Even een leuk feitje tussendoor: als je (als niet-Rotterdammer) besluit om naar de Burgerclub te gaan, vergeet dan ook niet een bezoekje te brengen aan Kabouter Buttplug op de Oude Binnenweg. Een van Rotterdams meest gedenkwaardige beelden die je zeker niet mag missen.

Klein, maar fijn

De Burgerclub zit verstopt tussen allerlei statige, oud-Rotterdamse panden en heeft een knusse uitstraling. De inrichting bestaat uit lange, houten banken met gezellige kussens, mooie, ijzeren stoelen en hoge tafels met dito krukken.

Achterin in het restaurant staat de kok vol overgave het vuur uit zijn sloffen te bakken. Dat ziet er niet alleen heel erg leuk uit, maar het zorgt er ook voor dat de zaak continue gevuld is met de lekkerste geuren. En je ziet precies wanneer jouw hamburger er aan komt!

Zeewier lekker? Ja!

De Dutch Weed Burger

Want daar gaat het natuurlijk om: bakken ze hier de lekkerste hamburgers van Rotterdam? De kaart belooft het in ieder geval wel. Je vindt er niet alleen de klassiekers, maar ook varianten met ananas, extra pittig met chilli en de (waarschijnlijk veruit de meest bijzondere) zeewierburger.

Uiteraard kon ik het niet laten om de laatste te kiezen. Ik had hier op Instagram inmiddels al zoveel overheerlijke foto's van voorbij zien komen dat ik hem wel moest proberen! En gelukkig werd ik niet teleurgesteld. Hij was zo lekker, zo sappig en zo vol van smaak dat ik voor de zekerheid aan de ober heb gevraagd of die wel echt vegetarisch was (en dat was gelukkig het geval).

Vriendlief genoot van de hamburger met ananas en heeft tijdens het eten eigenlijk alleen maar gelukzalig voor zich uit zitten kijken. Zelfs de patatjes met wasabi mayonaise waren om je vingers bij af te likken.

Een aanrader dus?

Dat kan je wel stellen ja! De sfeer is goed en het eten waanzinnig lekker. En, omdat we toch Nederlanders blijven, de prijs-kwaliteitverhouding is ook helemaal top. Het leuke is namelijk dat je kan kiezen welk soort vlees je wil. Het MRIJ-vlees is de goedkoopste optie en nog steeds heel erg lekker, maar je hebt ook de keuze uit luxere varianten zoals Iberico (varken) en Wagyu. Van de Classic Burger ( in de MRIJ-uitvoering) geniet je al vanaf €8,-. Voor de Nanet's Burger met Wagyu betaal je €20,50.

Ik heb me in ieder geval al voorgenomen deze fijne, Rotterdamse hamburgertjes nogmaals met een bezoekje te vereren. En jij?

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Dit klinkt erg goed! ;)

    Qua vega in Rotterdam: ken je de Oude plek in Rotterdam Lombardijen al? Dit is een geheel vegetarische Chinees! Ook erg leuk om eens te proberen :D

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden