Lunch

Zelfgemaakte zalmsalade voor op brood

De lunch is vaak zo'n vergeten maaltijd. Onder het mom van ‘we moeten toch wat' schuiven we vaak een bammetje met kaas naar binnen, zonder dat we daar echt van genieten. Onzin! Je kan een onwijs feestje van je lunch maken en deze zelfgemaakte zalmsalade voor op brood is daar het bewijs van.

Dubbel fun: doordat je hem zelf maakt, weet je precies wat je binnen krijgt. In deze zelfgemaakte zalmsalade vind je geen mayonaise en geen suiker. Je bent dus niet alleen culinair, maar ook nog eens onwijs gezond bezig.

De zalmsalade kan je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Het lekkerste is hij met verse tomaatjes erbij of een beetje rucola.

Ingrediënten voor zelfgemaakte zalmsalade voor op brood

  • 250 gram zalm uit blik
  • 70 ml magere yoghurt
  • 30 gram zuivelspread light
  • 1/2 ui
  • 1/4 teen knoflook
  • 2 theelepels (gedroogde) dille
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Kappertjes naar smaak
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snipper de ui en knoflook zo fijn als je kan. Een ui geeft lekker veel pit, maar te grote stukken zijn te scherp. Hou het dus klein en fijn.
  2. Doe de zalm, magere yoghurt en zuivelspread in de blender en pureer alles totdat je een dikke ‘mousse' hebt.
  3. Bak in een pan met anti-aanbaklaag de gesnipperde ui en knoflook heel even aan, samen met de gedroogde dille, chili vlokken en paprikapoeder. Het hoeft niet bruin of helemaal gaar te zijn, maar een klein beetje warmte maakt de smaak nog beter. Laat het afkoelen en roer daarna de ingrediënten door de zalm-basis.
  4. Voeg als laatste de kappertjes toe en stem dit af met het zout. Kappertjes zijn natuurlijk ook erg hartig en als je er teveel zout bij doet, heb je een behoorlijk salty geheel.

De zelfgemaakte zalmsalade voor op brood zorgt ervoor dat jouw lunch een feestje is. Geniet ervan!

Nog meer lekkere lunchideeën vind je hier!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden