Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zelfgemaakte zalmsalade voor op brood

25 april 2019 by Gabriella Leave a Comment

De lunch is vaak zo'n vergeten maaltijd. Onder het mom van ‘we moeten toch wat' schuiven we vaak een bammetje met kaas naar binnen, zonder dat we daar echt van genieten. Onzin! Je kan een onwijs feestje van je lunch maken en deze zelfgemaakte zalmsalade voor op brood is daar het bewijs van.

Dubbel fun: doordat je hem zelf maakt, weet je precies wat je binnen krijgt. In deze zelfgemaakte zalmsalade vind je geen mayonaise en geen suiker. Je bent dus niet alleen culinair, maar ook nog eens onwijs gezond bezig.

zelfgemaakte zalmsalade voor op brood

De zalmsalade kan je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Het lekkerste is hij met verse tomaatjes erbij of een beetje rucola.

Ingrediënten voor zelfgemaakte zalmsalade voor op brood

  • 250 gram zalm uit blik
  • 70 ml magere yoghurt
  • 30 gram zuivelspread light
  • 1/2 ui
  • 1/4 teen knoflook
  • 2 theelepels (gedroogde) dille
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Kappertjes naar smaak
  • Een snufje zout
zelfgemaakte zalmsalade voor op brood

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snipper de ui en knoflook zo fijn als je kan. Een ui geeft lekker veel pit, maar te grote stukken zijn te scherp. Hou het dus klein en fijn.
  2. Doe de zalm, magere yoghurt en zuivelspread in de blender en pureer alles totdat je een dikke ‘mousse' hebt.
  3. Bak in een pan met anti-aanbaklaag de gesnipperde ui en knoflook heel even aan, samen met de gedroogde dille, chili vlokken en paprikapoeder. Het hoeft niet bruin of helemaal gaar te zijn, maar een klein beetje warmte maakt de smaak nog beter. Laat het afkoelen en roer daarna de ingrediënten door de zalm-basis.
  4. Voeg als laatste de kappertjes toe en stem dit af met het zout. Kappertjes zijn natuurlijk ook erg hartig en als je er teveel zout bij doet, heb je een behoorlijk salty geheel.
zelfgemaakte zalmsalade voor op brood

De zelfgemaakte zalmsalade voor op brood zorgt ervoor dat jouw lunch een feestje is. Geniet ervan!

Nog meer lekkere lunchideeën vind je hier!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Lunch Tagged With: Lekker & gezond

« De leukste Koningsdag activiteiten voor kinderen in Rotterdam
7 redenen om in Nederland op vakantie te gaan »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in