Baby spam

De leukste Koningsdag activiteiten voor kinderen in Rotterdam

Toen ik jong was, was er nooit twijfel over wat ik deed op Koningsdag (toen nog Koninginnedag – ik ben zo oud). Ik ging gewoon naar het Stadhuisplein in Rotterdam, weer of geen weer. Maar sinds Mae er is, vraag ik me ieder jaar weer af waar nu de leukste Koningsdag activiteiten voor kinderen in Rotterdam zijn. Omdat ik jou die uitzoekstress wil besparen, heb ik ze gewoon op een rij gezet.

Het verschilt per leeftijd nogal wat kinderen leuk vinden, dus heb ik bij deze activiteiten vooral gekeken naar peuters en kleuters. De echte dreumesjes worden waarschijnlijk nog niet zo gelukkig van een vrijmarkt, zich laten schminken als orang-oetan of luisteren naar een aubade.

Hier vind je de leukste koningsdag activiteiten voor kinderen in Rotterdam!

Liskids Koningsdag in het Liskwartier

In Rotterdam Noord vind je het Liskwartier. Hier worden ieder jaar de leukste Koningsdag activiteiten georganiseerd. Dit keer staat er een zweefmolen en springkussen, kunnen kinderen hun fiets pimpen en worden er diverse toffe workshops gegeven. Ook staan er meerdere (lokale) acts op het podium.

Koningsdag op het Maltaplein in Nesselande

Ook in Nesselande valt meer dan genoeg te beleven op 27 april. Vlakbij kidscafe Mamamo kunnen kinderen naar hartelust rondjes draaien in de draaimolen. Ook is het mogelijk om grappige foto's maken in het fotobusje en een gratis goodie halen. Stuiteren ze nog niet genoeg? Dan vind je er ook een kraam met de lekkerste suikerspinnen.

Activiteiten in het Kasteel van Rhoon

Het is een tijd wat minder geweest in Rhoon, maar gelukkig is Koningsdag ook in mijn eigen dorp weer een groot succes. Schud samen met je wup de billen los in de kinderdisco. Daarnaast knutselen kleintjes in de crea-hoek een echte kroon in elkaar en je kan deelnemen aan een workshop cupcake versieren.

Oranjefeest bij het Wilgenplasplein in Schiebroek

Om 7:00 uur kan je je kleedje al neerleggen voor de vrijmarkt in Schiebroek. Vrij vroeg natuurlijk, dus iedere deelnemer wordt getrakteerd op een gratis ontbijtje. Om 10.30 gaat het pas echt beginnen en kan je aan de slag met onder andere een mini playbackshow en koopjes scoren.

Door deze leuke Koningsdag activiteiten voor kinderen in Rotterdam hoeven we ons dit jaar niet te vervelen! Wat ga jij doen?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden