Baby spam

7 redenen om in Nederland op vakantie te gaan

Vroeger ging ik altijd in Nederland op vakantie. Natuurlijk was het niet zo spectaculair om te zeggen dat je naar Holten ging als je klasgenootje naar Ibiza afreisde, maar man, wat heb ik een heerlijke tijd gehad. Nog steeds ga ik ontzettend graag in Nederland op vakantie en na het lezen van deze 7 redenen weet ik zeker dat jij dat ook doet.

Op een of andere manier heb ik alleen maar zonnige vakantieherinneringen. Ik kan me niet voorstellen dat ik in mijn jeugd echt uitsluitend zonovergoten zomers heb meegemaakt, maar toch sta ik altijd in korte broek op de foto. Of mijn ouders dwongen mij en mijn zus gewoon in zomerse kleding, dat kan natuurlijk ook (grapje, mam – ik weet dat je dit ook leest).

Hoe het ook zij, ik gun Mae net zulke geweldige vakanties als dat ik zelf heb gehad, en daarom gaan wij ook regelmatig in ons eigen land weg.

In Nederland op vakantie gaan is puur genieten
1. Ons land is onwijs divers

Of je nu naar de kust wil of je wil verschuilen tussen de bomen in het bos, in Nederland kan alles. Het landschap is zo ontzettend divers dat je heel veel te kiezen hebt.

2. Nederland is klein

En dat is een voordeel! Ook als je in een hutje op de hei zit, heb je een grote stad op rij-afstand. Hierdoor heb je het beste uit 2 werelden.

3. Je zit geen uren in de auto

Tenzij je als Texelaar besluit om in Maastricht op vakantie te gaan natuurlijk, dan moet je wel een flink stukje rijden. Maar de mooiste parken vind je soms al op 1 of 2 uurtjes karren.

4. Kleine kinderen hoeven niet te wennen aan grote veranderingen

Mae was net een jaar toen wij voor het eerst op vakantie gingen en ik koos er bewust voor om dat in Nederland te doen. Onze kleine mop sliep voor geen meter en ik wist dat als ik alles zou veranderen, ze helemaal geen oog meer dicht zou doen. Dus ik hield de temperatuur, het eten en de tijd hetzelfde. Wonder boven wonder was die vakantie ook de eerste keer dat ze 2 nachten achter elkaar doorsliep.

5. Nederland is zo bizar mooi

Ademloos liep ik over de hei van Epe en ik ben nog steeds verliefd op het prachtige Zuid-Limburgse landschap. Nederland is zoveel mooier dan veel mensen weten.

6. Het is betaalbaar

In Nederland op vakantie gaan is een stuk beter te betalen dan een reis naar het buitenland. Zolang je er maar niet voor kiest om een ultra luxe Center Parcs huisje in de meivakantie te boeken.

7. Je hebt geen inpak-stress

Vergeet je je favoriete merk tandpasta? Of heb je het enige soort broodbeleg dat je kleintje eet niet ingepakt? Geen paniek, dat vind je gegarandeerd ook in de plaatselijke buurtsuper. 

Ga jij ook graag in Nederland op vakantie of kies je toch liever voor het buitenland?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden