Categorieën Eten is liefde

Ik eet veel lekkerder dan jij

Minimaal 1 keer per week noemt iemand mijn nieuwe levensstijl ‘diëten'. Men gaat ervan uit dat ik leef op 2 blaadjes sla en een doperwt. Maar guess what, ik eet niet alleen veel lekkerder, maar waarschijnlijk ook nog eens veel meer dan jij! 

Ik dieet namelijk niet. Die 16 afgevallen kilo's zijn niet verdwenen doordat ik aan het lijnen ben. Het is puur een kwestie van veranderen geweest, andere keuzes maken. En als je het stoppen van thuis alcohol drinken en het skippen van dagelijks chips eten, diëten vindt, be my guest. Ik denk alleen wel dat jouw voedingspatroon dan ook niet helemaal op orde is.

Een slimme meid geniet van een stevig ontbijt

Iedereen is anders en daarom heeft ook iedereen een andere ‘perfecte' levensstijl. Iemand die in de bouw werkt, moet niet opeens zijn koolhydraten schrappen. En als je veel achter de computer zit, zou ik ook geen duizenden kcal per dag naar binnen werken.

Je mag gewoon brownies hoor, maar dan wel deze supergezonde, vegan versie!

Voor mij werkt een stevig ontbijt. Dit komt omdat ik overdag heel veel met Toeter bezig ben. Ik wandel tussen de 6 en 8 kilometer per dag en verbrand daar aardig wat mee. Niet zo zeer door het wandelen zelf, maar wel aan het in toom houden van een enorme golden retriever. Daarom ontbijt ik vaak met havermout, mug muffins, pannenkoeken of yoghurt met zelfgemaakte granola. Hier kan ik gerust de hele morgen op teren!

Mijn lunch bestaat vaak uit een salade of rijstwafels met gezond beleg. Denk hierbij aan sla, komkommer, geitenkaas, tomaatjes en wortels. Ook beleg ik regelmatig een wrap of bak ik een ei. Ik kies dan wel voor kokosolie in plaats van margarine. Dit is namelijk veel minder bewerkt en het doet veel meer voor je lichaam.

Mijn avondeten is misschien wel de lichtste maaltijd van de dag. Ik doe erna namelijk weinig meer. Waarom zou ik dan gaan bunkeren alsof ik de marathon ga lopen?

Lekker, pûh

Dat ik waarschijnlijk meer eet dan de gemiddelde anti-dieet-criticaster, is nu wel bewezen. Dat ik andere keuzes maak, misschien ook. Maar ik moet nog even ontkrachten dat ik alleen maar vieze dingen eet.

Een goed voorbeeld daarvan zijn mijn overheerlijke pannenkoeken. Deze maak ik van sojamelk en boekweitmeel, en beleg ze vervolgens met geitenkaas of cranberry's. Anders? Jazeker. Minder lekker? Absoluut niet!

En wat dacht je van een superlekkere, vegetarische chilli? Ziet dat er nu zo vies uit? Ik dacht het niet! Het klopt dat als je gezonder wilt eten, je frituur moet laten voor wat het is. Ook de sauzen kan je beter negeren. Maar dat maakt je eten niet minder lekker. Je ontdekt juist steeds meer smaken waar je ook van kan genieten!

En, ben je overtuigd?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden