Eten is liefde

De leukste restaurants van Nederland

Regelmatig krijg ik leuke restaurants van Nederland doorgestuurd van vrienden en familie, met de woorden dat deze plek echt iets voor mij is. En 9 van de 10 keer is dat ook daadwerkelijk zo! Ik antwoord steevast dat ik ze op mijn lijstje zet. En dat inmiddels o zo beroemde lijstje vroeg erom om eindelijk eens uitgewerkt te worden. Uiteraard deel ik dat met jou, want ik wil de leukste restaurants van Nederland natuurlijk niet voor mezelf houden.

Als ik op zoek ben naar een leuke plek om te eten, kijk ik altijd eerst wat er op mijn lijstje staat. Deze lijst is inmiddels zo uitgebreid dat ik per stad kan bekijken wat leuk is en wat er in de buurt ligt. Zo kwam het heel goed uit dat Wim en ik begin van het jaar naar de Domstad gingen, want in Utrecht kende ik nog een paar leuke hotspots.

De lijst met de leukste restaurants blijf ik voortdurend aanpassen en uitbreiden. Als ik er al eens ben geweest, schrijf ik er een review over en die vind je dan ook terug in het overzicht.

De leukste restaurants van Nederland

  1. Corner Bakery Amsterdam – Freakshakes tot in de hemel en ontbijtjes zo ver je kan kijken.
  2. Restaurant Gare du Nord – Je geniet van het plantaardig menu op een megabijzondere locatie, namelijk in een treinstel!
  3. Frenchie Cafe (BEZOCHT) – Pannenkoeken in alle kleuren van de regenboog, superlekkere milkshakes en een Instagramproof locatie. Je hebt waarschijnlijk nog nooit zo duur ontbeten, maar het is het meer dan waard.
  4. Hemels – De naam alleen zegt eigenlijk al genoeg. Hier vind je heerlijke ontbijtjes en lunches, de meest bijzondere patisserie en je kan ook nog eens alles mee naar huis nemen.
  5. Mama Kelly – Dit restaurant is de place to be volgens Instagram. Een tikkeltje fancy -denk aan tosti kreeft op de menukaart-, maar wel met gerechten op je vingers bij af te likken.
  6. Vegan Junk Food Bar (BEZOCHT) – Volledig plantaardig eten zonder dat je hebt doorhebt. De VJFB krijgt zelfs de meest verstokte vleeseter nog aan de veganistische hamburger.
  7. Bulls and Dogs (BEZOCHT) – Wist jij dat je een hotdog op meer dan 1 manier kon klaarmaken? Bij Bulls and Dogs vind je wel 30 verschillende varianten van dit bekende broodje en ze zien er allemaal even bijzonder uit.
  8. Old Skool – Ik denk dat ik stiekem aan het kwijlen was toen ik voor het eerst de menukaart doornam. Het is dan ook niet voor niets dat dit restaurant eind vorig jaar een BIB-Gourmand heeft ontvangen.
  9. Belicio – Bubble wafels, freakshakes, cookie dough en 21 verschillende soorten ijs. Het is alsof je in de toetjes-hemel bent beland. Ondanks dat hij in de buurt zit, ben ik er nog steeds niet langs geweest. Daar moet heel snel verandering in komen!
  10. Vincenzo's Osteria (BEZOCHT)- Verse pasta eten uit een gigantische kaas wilt toch iedereen? Dit is trouwens ook de plek waar je de allerlekkerste polenta frietjes op aarde vindt.
  11. Héroine (BEZOCHT) – Als je een keer fancy en hip wil dineren, dan is dit echt de place to be. De menukaart blijft geheim. Je kunt alleen uit vijf- of zevengangen kiezen. Waar je ook voor gaat, smikkelen wordt het sowieso.

Tips van volgers!

Na een oproep op Instagram kreeg superveel reacties over allerlei leuke restaurants:

  1. Trattoria Da Roberto
  2. Restaurant Noble
  3. A-Fusion
  4. Zarzo

Het lijstje wordt voortdurend aangevuld. Als jij ook een bijzonder restaurant in Nederland weet, mag je dat natuurlijk doorgeven!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden