Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Mega vega chili

2 oktober 2015 by Gabriella Leave a Comment

Het is niet dat de wereld stopt met draaien als je een keer geen vlees eet. Ik geef toe dat ik dat ook heel lang dacht, maar het blijkt dus echt niet zo te zijn. Een dag vleesloos door het leven kan helemaal geen kwaad. Zet dus maar met een gerust hart de ingrediënten van deze overheerlijke mega vega chili op je boodschappenlijstje! 

Ingrediënten

mega vega chili

Deze mega vega chili is mega lekker, mega gezond en mega snel gemaakt!

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 gram kidneybonen
  • 200 gram mais
  • 180 gram gehakt van tofu
  • 1 rode paprika
  • 10 champignons
  • 1 teentje knoflook
  • Chilipoeder
  • Paprikapoeder

Voor de wrap:

  • 1 volkoren wrap
  • 1 teentje knoflook
  • Een scheutje olijfolie
  • Gedroogde koriander
  • Een klein beetje zeezout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dit is voor het krokant bakken van de wrapreepjes.
  2. Plet de knoflook en snijd deze in hele kleine stukjes. Je kan natuurlijk ook gewoon een knoflookpers gebruiken, dat gaat veel sneller. Hier komt alleen de luiaard in mij naar boven. Ik vind dat ding namelijk bloedirritant om schoon te maken. Het is best tragisch dat ik liever heb dat mijn handen heel de avond naar knoflook stinken, dan dat ik een paar minuutjes uittrek om de pers te reinigen.
  3. Anyway, waar waren we? Bij het snijden van de champignons! Bak deze samen met de knoflook in de wok totdat ze een mooi kleurtje hebben.
  4. Hak de paprika in gezellige blokjes en doe deze bij de champignons. Je mag meteen een flinke scheut (minimaal 2 theelepels) paprikapoeder en naar smaak de chilipoeder toevoegen. Doe er ook een beetje zout en peper bij.
  5. Tijd voor tofu! Ik weet zeker dat het neppe gehakt het prima kan vinden met de paprika, knoflook en champignons.
  6. Het ruikt al lekker, he? Nu kan de tomatenpuree mee worden gewokt. Het is belangrijk dat de puree goed heet wordt, zodat de zure smaak verdwijnt.
  7. De tomatenblokjes, kidneybonen en mais mogen er ook bij! Laat het nog een minuut of tien pruttelen en proef of je de smaak lekker vindt. Mag het pittiger? Doe er dan nog een beetje chilipoeder bij.
  8. Nu is de wrap aan de beurt. Besprenkel hem met olijfolie, maar zorg er voor dat hij niet te nat wordt. Wrijf de wrap vervolgens in met knoflook en strooi de koriander en het zeezout er overheen. Snijd hem in gezellige vormpjes (ik heb gekozen voor ruitjes) en doe hem voor 5 minuten in de oven. Check tussendoor even hoe hard hij gaat, want voor je het weet heb je zwarte wraps!

Eerlijk zeggen, proef jij dat hij vegetarisch is? Eet smakelijk!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Mega-vega-experiment dag 4: ik vegetarisch, hij salami
Mega-vega-experiment dag 5: afscheid nemen bestaat niet »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in