Diner

Vegetarische tomaten risotto

Risotto is zo'n product dat ik vaak maar op 1 manier eet. Dat recept vind ik namelijk onwijs lekker en waarom iets veranderen als je er blij van wordt? Omdat je risotto dus ook nog op 900 miljoen andere manieren kan klaarmaken die minstens net zo lekker zijn als mijn favo gerecht! Deze vegetarische tomaten risotto is daar het perfecte voorbeeld van.

Het recept is in principe vrij makkelijk te maken, maar wat geduld is wenselijk. De korrels van de rijst moeten langzaam gaar worden, dan zijn ze namelijk op hun lekkerst. Zet dus, voordat je aan de slag gaat, een fijn muziekje op, hou een glas wijn binnen handbereik en adem een paar keer diep in en uit.

Over wijn gesproken: die zit hier niet in. Het spijt me, maar het heeft een goede reden. Tomaten zijn ook een beetje zuur van zichzelf en ik ben bang dat het met wijn erbij helemaal een wrang geheel wordt. Met of zonder wijn, deze vegetarische tomaten risotto is sowieso een goed idee. En geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten voor vegetarische tomaten risotto

  • 350 gram risotto rijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 blikje tomatenpuree
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Optioneel: verse basilicum

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snipper de ui en plet de teentjes knoflook. Doe ze samen met een beetje olijfolie en de Italiaanse kruiden in een gewone pan (dus geen hapjespan of wok) en bak het heel even aan.
  2. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Doe dit ook met de risotto rijst en laat het 2 minuten op een zacht vuurtje staan.
  3. Giet daarna beetje voor beetje de groentebouillon erbij. Wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en voeg daarna weer een beetje toe. Dit doe je net zo lang totdat de rijstkorrel goed zacht is. Is dat al het geval voordat de bouillon op is? Dan hoef je dat laatste niet meer toe te voegen.
  4. Als de risotto helemaal klaar is, zet je het vuur uit. Snijd de cherrytomaatjes in 4 partjes en voeg deze samen met de parmezaanse kaas toe. Laat het nog 10 minuten staan met de deksel op de pan.

De vegetarische tomaten risotto is extra lekker wanneer je er verse basilicum bij doet. Geniet ervan!

Ben je op zoek naar andere lekkere recepten? Kijk dan eens hier!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden