Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Vegetarische tomaten risotto

14 maart 2019 by Gabriella Leave a Comment

Risotto is zo'n product dat ik vaak maar op 1 manier eet. Dat recept vind ik namelijk onwijs lekker en waarom iets veranderen als je er blij van wordt? Omdat je risotto dus ook nog op 900 miljoen andere manieren kan klaarmaken die minstens net zo lekker zijn als mijn favo gerecht! Deze vegetarische tomaten risotto is daar het perfecte voorbeeld van.

Het recept is in principe vrij makkelijk te maken, maar wat geduld is wenselijk. De korrels van de rijst moeten langzaam gaar worden, dan zijn ze namelijk op hun lekkerst. Zet dus, voordat je aan de slag gaat, een fijn muziekje op, hou een glas wijn binnen handbereik en adem een paar keer diep in en uit.

vegetarische tomaten risotto

Over wijn gesproken: die zit hier niet in. Het spijt me, maar het heeft een goede reden. Tomaten zijn ook een beetje zuur van zichzelf en ik ben bang dat het met wijn erbij helemaal een wrang geheel wordt. Met of zonder wijn, deze vegetarische tomaten risotto is sowieso een goed idee. En geschikt voor 4 personen.

vegetarische tomaten risotto

Ingrediënten voor vegetarische tomaten risotto

  • 350 gram risotto rijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 blikje tomatenpuree
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Optioneel: verse basilicum
vegetarische tomaten risotto

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snipper de ui en plet de teentjes knoflook. Doe ze samen met een beetje olijfolie en de Italiaanse kruiden in een gewone pan (dus geen hapjespan of wok) en bak het heel even aan.
  2. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Doe dit ook met de risotto rijst en laat het 2 minuten op een zacht vuurtje staan.
  3. Giet daarna beetje voor beetje de groentebouillon erbij. Wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en voeg daarna weer een beetje toe. Dit doe je net zo lang totdat de rijstkorrel goed zacht is. Is dat al het geval voordat de bouillon op is? Dan hoef je dat laatste niet meer toe te voegen.
  4. Als de risotto helemaal klaar is, zet je het vuur uit. Snijd de cherrytomaatjes in 4 partjes en voeg deze samen met de parmezaanse kaas toe. Laat het nog 10 minuten staan met de deksel op de pan.

De vegetarische tomaten risotto is extra lekker wanneer je er verse basilicum bij doet. Geniet ervan!

Ben je op zoek naar andere lekkere recepten? Kijk dan eens hier!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Ontploft jouw kind graag in het openbaar? 5 tips om commentaar van omstanders te negeren
Wees bang en doe het daarna gewoon alsnog! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in