Ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind een feestelijk diner klaar te maken nu ik zwanger ben. Op een of andere manier denk ik dan altijd aan biefstuk, gerookte zalm of chorizo en helaas zijn dat net de dingen die niet mogen. Gelukkig heb ik door deze risotto het licht gezien. Super makkelijk, maar o zo lekker!
Ingrediënten
Dit recept is voor 2/3 personen
- 300 gram risotto rijst
- 150 gram oesterzwammen (of gewoon champignons)
- 150 gram spekjes
- 100 gram ui
- 1 liter water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 100 gram ongezouten roomboter
- 1 teen knoflook
- 75 gram parmezaanse kaas
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Bren het water aan de kook en doe daar de twee bouillonblokjes bij. Zet het vuur uit en laat de blokjes goed trekken zodat ze helemaal oplossen.
- Snipper de ui fijn en hak de champignons in blokjes, dan heb je dit alvast klaar staan voor als je ze straks nodig hebt.
- Zet een kookpan (hoeft niet mega groot) op het vuur, doe daar de roomboter in en vervolgens de knoflook. Fruit dit even kort (hooguit een minuutje).
- Doe in een koekenpan de spekjes. Er komt vaak veel vet vrij dus ik bak ze eerst even 5 minuten alleen, daarna gooi ik het vet weg en vervolgens doe ik er de ui en oesterzwammen bij.
- Gooi de risotto rijst in de pan bij de knoflook en roer alles goed door. De rijstkorreltjes moeten glanzen.
- Begin met het toevoegen van de bouillon. Per keer is het steeds een scheutje zodat alle rijst weer ‘onder' staat. Daarna roer je het even door en laat je het met rust totdat de bouillon is opgenomen. Herhaal dit totdat de risotto gaar is. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
- Spatel het spekjesmengsel door de risotto heen. Vervolgens mag je ook de kaas erbij doen.
Geniet van dit feestelijke diner!
Geef een reactie