Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Voor de feestdagen en voor zwangere vrouwen: makkelijke maar o zo lekkere risotto

30 december 2016 by Gabriella Leave a Comment

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind een feestelijk diner klaar te maken nu ik zwanger ben. Op een of andere manier denk ik dan altijd aan biefstuk, gerookte zalm of chorizo en helaas zijn dat net de dingen die niet mogen. Gelukkig heb ik door deze risotto het licht gezien. Super makkelijk, maar o zo lekker! 

Ingrediënten

Dit recept is voor 2/3 personen

risotto

Makkelijk, lekker en toch een beetje fancy!

  • 300 gram risotto rijst
  • 150 gram oesterzwammen (of gewoon champignons)
  • 150 gram spekjes
  • 100 gram ui
  • 1 liter water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram parmezaanse kaas

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Bren het water aan de kook en doe daar de twee bouillonblokjes bij. Zet het vuur uit en laat de blokjes goed trekken zodat ze helemaal oplossen.
  2. Snipper de ui fijn en hak de champignons in blokjes, dan heb je dit alvast klaar staan voor als je ze straks nodig hebt.
  3. Zet een kookpan (hoeft niet mega groot) op het vuur, doe daar de roomboter in en vervolgens de knoflook. Fruit dit even kort (hooguit een minuutje).
  4. Doe in een koekenpan de spekjes. Er komt vaak veel vet vrij dus ik bak ze eerst even 5 minuten alleen, daarna gooi ik het vet weg en vervolgens doe ik er de ui en oesterzwammen bij.
  5. Gooi de risotto rijst in de pan bij de knoflook en roer alles goed door. De rijstkorreltjes moeten glanzen.
  6. Begin met het toevoegen van de bouillon. Per keer is het steeds een scheutje zodat alle rijst weer ‘onder' staat. Daarna roer je het even door en laat je het met rust totdat de bouillon is opgenomen. Herhaal dit totdat de risotto gaar is. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
  7. Spatel het spekjesmengsel door de risotto heen. Vervolgens mag je ook de kaas erbij doen.

Geniet van dit feestelijke diner! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Mama proof Tagged With: lekker&gezond

« Mijn terugblik op 2016: de bruiloft, Nice en Erwtje
De lekkerste recepten van 2016! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in