Diner

Stoofperen uit de slowcooker

De temperatuur zakt en de pinguïns komen om hun winterjas vragen. Dat betekent dat het tijd is voor heerlijke herfstige en winterse recepten. En wat roept er harder VRIESKOU dan stoofperen uit de slowcooker? 

Ik heb voor stoofperen uit de slowcooker 7 stuks aangehouden. Mijn slowcooker is namelijk wel heel erg knap, maar ook een tikkeltje aan de kleine kant. En ze worden er niet lekkerder van als je te veel stoofperen in een te kleine pan propt. Mocht je meer stoofperen bereiden, voeg dan ook meer vocht toe. 

Ingrediënten voor stoofperen uit de slowcooker

  • 7 stoofperen
  • 1/2 liter water
  • 1/2 liter druivensap
  • 1 citroen
  • 1 stokje kaneel
  • 6 kruidnagels

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Schil de stoofpeertjes en verwijder vanaf de onderkant het klokhuis. Ik vond het leuk om ze helemaal heel te houden, maar je mag de stoofperen natuurlijk ook in stukken snijden.
  2. Schil een halve citroen en zorg daarbij dat je zo min mogelijk ‘wit' meeneemt. Dit smaakt erg bitter en dat is niet zo lekker. Snijd de andere helft van de citroen in 2 stukken.
  3. Vul de slowcooker met het water, druivensap, de stoofperen, citroenschillen, 2 kwarten citroen en het kaneelstokje. Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat de deksel voor 5 uur dicht.
  4. Nu is het wachten, wachten, je geduld trainen en nog eens wachten. Als je de slowcooker tussendoor opendoet, ontsnapt er damp en kunnen deze heerlijke kanjers droog worden. Ik weet hoe moeilijk het is om jezelf te beheersen, want het ruikt heerlijk, maar het moet toch!

Na 5 uur zijn je overheerlijke stoofperen uit de slowcooker klaar en kan je aanvallen. Ik raad je niet aan deze kanjers in te vriezen, want daar worden ze niet lekkerder van. Wil je de slowcooker vaker gebruiken? Kijk dan ook even naar dit fijne recept. Geniet ervan! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden