homepage

Slap haar in de herfst? Deze 5 ingrediënten geven je haar een boost!

Ik heb slap haar en het hangt. Gewoon, recht naar beneden. Er is geen krul te bekennen. Sterker nog, zelfs de golfjes houden het voor gezien. Geen paniek, geen paniek! Ik weet inmiddels dat dit te maken heeft met het seizoen. Als de herfst is gearriveerd, schiet mijn haar in de stress. 

Vroeger ging ik aan de slag met dure shampoos of vet makende conditioners, maar wist je dat je het haar ook van binnenuit kunt voeden? En dan heb ik het niet over die reclame-achtige dingen zoals jojoba, maar juist over voedingsmiddelen die je eet. Ik zet de 5 beste ingrediënten voor je haar op een rij.

Toen het nog niet slap hing!

5 x ingrediënten tegen slap haar

1. Zalm

Gebakken, gegaard in de oven of gerookt, zalm is goed tegen slap haar. Of beter gezegd, goed voor je hoofdhuid. De omega-3 vetzuren zorgen ervoor dat het velletje bovenop goed gezond is. En een gezonde hoofdhuid betekent glanzend haar. Dus hup, naar binnen schuiven die zalm.

2. Eieren

Kijk, dit is ook weer zo'n heerlijk ingrediënt dat je op zo'n 700 verschillende manieren kan eten. Net als bij zalm maakt het voor het eitje niet uit hoe je het eet, als je het maar eet. Het bevat namelijk bergen proteïne, wat er weer voor zorgt dat je haar extra sterk wordt en er heel gezond uit ziet. Wist je dat je het ook in slap haar kan smeren als masker? Daar heb je dan wel weer een sterke maag voor nodig, want het is nogal glibberig.

3. Granen

Een stevige meergranenbol, volkoren spaghetti of een donkerbruine wrap, zolang er granen in zitten, is het prima. Dit ingrediënt bevat namelijk flink wat ijzer, zink en vitamine B. En laten dat nu net de voedingsstoffen zijn die een gezonde haardos absoluut niet kan missen.

4. Bonen

Zelf ben ik gek op kidneybonen, manlief houdt net iets meer van bruine bonen en Mae wordt zielsgelukkig van witte bonen. Gelukkig maakt dat voor je haar niet uit. Bonen in het algemeen bevatten namelijk biotine. De achtergrond van dit bijzondere stofje bespaar ik je, maar een gebrek eraan zorgt in ieder geval voor broos, breekbaar en slap haar. Bunkeren dus, die bonen!

5. Appelstroop

Voordat je potten appelstroop gaat inslaan, dit is meer een symbolisch ingrediënt. In appelstroop zit namelijk heel veel ijzer, en laat dit nou net onmisbaar zijn voor een volle bos haar. Het zorgt er namelijk voor dat de haarzakjes genoeg zuurstof krijgen, waardoor ze niet afsterven. Andere ijzerrijke ingrediënten zijn spinazie, rood vlees en noten.

Zo, heb ik je toch maar mooi even een paniektrip naar de kapper bespaard. Nog aanvullingen? Laat het weten in de comments, via mijn facebookpagina of op Instagram

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden