Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Stoofperen uit de slowcooker

8 november 2018 by Gabriella Leave a Comment

De temperatuur zakt en de pinguïns komen om hun winterjas vragen. Dat betekent dat het tijd is voor heerlijke herfstige en winterse recepten. En wat roept er harder VRIESKOU dan stoofperen uit de slowcooker? 

Ik heb voor stoofperen uit de slowcooker 7 stuks aangehouden. Mijn slowcooker is namelijk wel heel erg knap, maar ook een tikkeltje aan de kleine kant. En ze worden er niet lekkerder van als je te veel stoofperen in een te kleine pan propt. Mocht je meer stoofperen bereiden, voeg dan ook meer vocht toe. 

Stoofperen uit de slowcooker

Ingrediënten voor stoofperen uit de slowcooker 

  • 7 stoofperen 
  • 1/2 liter water 
  • 1/2 liter druivensap 
  • 1 citroen 
  • 1 stokje kaneel 
  • 6 kruidnagels 

Iedereen klaar? Bakken maar! 

  1. Schil de stoofpeertjes en verwijder vanaf de onderkant het klokhuis. Ik vond het leuk om ze helemaal heel te houden, maar je mag de stoofperen natuurlijk ook in stukken snijden. 
  2. Schil een halve citroen en zorg daarbij dat je zo min mogelijk ‘wit' meeneemt. Dit smaakt erg bitter en dat is niet zo lekker. Snijd de andere helft van de citroen in 2 stukken. 
  3. Vul de slowcooker met het water, druivensap, de stoofperen, citroenschillen, 2 kwarten citroen en het kaneelstokje. Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat de deksel voor 5 uur dicht. 
  4. Nu is het wachten, wachten, je geduld trainen en nog eens wachten. Als je de slowcooker tussendoor opendoet, ontsnapt er damp en kunnen deze heerlijke kanjers droog worden. Ik weet hoe moeilijk het is om jezelf te beheersen, want het ruikt heerlijk, maar het moet toch! 
stoofperen uit de slowcooker

Na 5 uur zijn je overheerlijke stoofperen uit de slowcooker klaar en kan je aanvallen. Ik raad je niet aan deze kanjers in te vriezen, want daar worden ze niet lekkerder van. Wil je de slowcooker vaker gebruiken? Kijk dan ook even naar dit fijne recept. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Slap haar in de herfst? Deze 5 ingrediënten geven je haar een boost!
Erwtjes dagboek – maand 18 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in