Diner

Gezonde paprika prei soep

Zelden heb ik een recept gemaakt waarvan de titel zo de lading dekt als dit exemplaar. Het is exact wat je ervan mag verwachten: gezond, lekker en ontzettend paprika prei soep! Natuurlijk zitten er ook nog wat andere dingen in verwerkt, zodat je zeker weet dat je een heerlijk soepje eet. Geen nood, we maken er geen ingewikkelde bedoening van. Gewoon een heerlijk simpele maaltijd met verse producten, een hele berg groenten en zonder pakjes en zakjes. 

Waarom deze paprika prei soep altijd je redder in nood is

Ik heb twee vaste werkdagen per week: dinsdag en donderdag. En tegenwoordig werkt manlief minder, waardoor ik die dag er ook bij kan pakken. De dag voor het weekend eten we vaak ‘lekker', wat meestal ook ongezond betekent. Dat moet natuurlijk wel weer rechtgetrokken worden. Na een lange, drukke werkdag nog koken met een roedel vermoeide kids aan mijn been klinkt echter niet heel erg romantisch.

Daarom eten we sinds kort op werkdagen vaak verse soep die ik in het weekend al klaarmaak. Deze heerlijke, gezonde paprika prei soep is overduidelijk favoriet en regelmatig wordt mij door mijn kinderen opgedragen om paprikasoep te maken. Aangezien ik het ook een heerlijk soepje vind, heb ik daar absoluut geen moeite mee.

Paprika preisoep voorbereiden

In deze overheerlijke paprika preisoep vind je een hele stapel groenten. Heel fijn voor de vitamines, maar het vraagt natuurlijk wel wat snijwerk. Ik vind zelf het keukengerei en de messen van Hema heerlijk werken. Het snijden is nog steeds een flinke klus, maar het hakt wel lekker weg.

Ingrediënten voor gezonde paprika prei soep

  • 1 kilo trostomaten
  • 2 rode paprika's
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 groentebouillonblokjes (die van Ekoplaza zijn suikervrij!)
  • 1 flinke prei
  • 1 courgette
  • Olijfolie
  • 2 liter water
  • Eventueel: platte peterselie en zuivelspread light

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht).
  2. Snijd de tomaten, ui en de paprika in grove stukken en pel de knoflook. Doe ze in een grote ovenschaal, besprenkel de groenten met een beetje olijfolie en schuif ze voor 40 minuten in de oven.
  3. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de bouillonblokjes toe. Is je groenten klaar? Dan mogen ze bij de bouillon. Laat je aanstaande soep nog 5 minuten koken, zet vervolgens het vuur uit en ga met de staafmixer aan de slag. Heb je die niet? Dan kom je met een blender ook een heel eind.
  4. Tover de zeef tevoorschijn en giet de soep daar doorheen. Vergeet niet om de pulp even aan te drukken, zodat je alle lekkere soep tevoorschijn tovert. Vind jij een dikkere soep juist wel lekker? Sla dan deze stap over.
  5. Zet de soep weer terug op het vuur en doe daar de in stukjes gesneden prei en courgette in. Laat je soep nog 10 minuten zachtjes koken, zodat de groene groenten ook garen.

Deze paprika prei soep wordt extra lekker wanneer je er een beetje platte peterselie overheen doet en een schepje zuivelspread light erin. Geniet ervan! 

Kies jij liever voor een andere kom groente-power? Bekijk dan deze erwtensoep eens!

*dit artikel bevat affiliate links. Dat kost jou helemaal niets, maar levert mij bij een verkoop of click een klein percentage op.

Summary
Recipe Name
Gezonde paprika prei soep
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.5 Based on 3 Review(s)
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden