Categorieën homepageZuchtjes wind

26 perfecte smoezen zodat je op tweede kerstdag gewoon lekker kan chillen

Voor mezelf schrijf ik deze blog niet. Toen ik eenmaal met mijn man ging, wist ik dat een rustige kerst er niet meer in zat. Zijn familie is zo kolossaal dat je er een klein Afrikaans land mee kan vullen. Het is niet erg, na ruim 6 jaar samen zijn wen je daar vanzelf aan, en daarnaast houd ik van gezelligheid. Jij daarentegen, zit misschien veel liever thuis op de bank en dat begrijp ik dan ook wel weer. Daarom speciaal vandaag: 26 perfecte smoezen zodat je op tweede kerstdag gewoon lekker kan chillen. 

  1. Volgens mij was de kalkoen van ome Piet niet helemaal goed, ik heb de halve nacht op het toilet gezeten. Sorry, ik kan vandaag echt niet komen.
  2. Heeft het bij jullie niet gesneeuwd? Man, de Zuidpool is er niets bij. Tegen de tijd dat ik mezelf uitgegraven heb, is het kerst 2018. Ja, dat moet inderdaad een heel plaatselijk buitje zijn geweest.
  3. Vriend/vriendinlief heeft gisteren net te diep in het glaasje gekeken. Zodra hij/zij zonlicht ziet, grijpt hij/zij kermend naar het hoofd en zakt hij/zij in elkaar. Het gaat helaas niet lukken om op jullie borrel te komen.
  4. Home Alone deel 38 is alleen vandaag op tv en ik heb hem nog nooit gezien. Je snapt dat ik deze kans absoluut niet wil missen.

    Ik zei toch dat het gesneeuwd had?

  5. Heb ik toch zomaar gisteren tijdens het laatste potje Twister mijn enkel verzwikt. Ik zit de hele dag op de bank met een zak ijs.
  6. Ik heb vanochtend de kersteditie van All You Need is Love gekeken en mijn ogen zijn nu zo dik dat ik me echt niet in het openbaar kan vertonen. Ik moet jammer genoeg afzeggen.
  7. Weet je nog die hele toffe, strakke kerstjurk die ik heb gekocht voor tweede kerstdag? Tsja, hoe ga ik dit zeggen.. Door het gourmetten van gisteren pas ik hem niet meer. Maar geen nood! Volgend jaar pas ik er vast in en dan kom ik sowieso!
  8. Mijn hond/kat/cavia keek net zo verdrietig naar me, die kan ik met geen mogelijkheid alleen laten.
  9. Komen er ZO VEEL mensen op je etentje? Shit, daar doe ik het echt heel slecht op. Dat gaat me niet lukken hoor.
  10. Komen er ZO WEINIG mensen op je etentje? Shit, dan komt mijn persoonlijkheid helemaal niet tot z'n recht. Ik ga iets anders zoeken.
  11. Ik maak door de zenuwen altijd hele slechte grapjes en dat kan natuurlijk echt niet als ik naast jouw oudoom zit. Voor de zekerheid sla ik even over.
  12. Ben ik toch zomaar gisteravond mijn lens kwijt geraakt bij het uitdoen en zonder zie ik nog minder dan Stevie Wonder. Dat gaat ‘m dus niet worden.
  13. Weet je nog dat ik in de groeps-app had gezegd dat ik voor het toetje zou zorgen? Nou, ik heb ontdekt dat chocolademousse er niet lekkerder op wordt als je de suiker per ongeluk omwisselt voor zout. Uit schaamte durf ik niet meer te komen.
  14. Ik hoorde dat je neef ook kwam. Heeft hij niet 3 katten? Ja, ik ben daar dus ontzettend allergisch voor en kan echt niet met zo'n iemand in 1 ruimte zijn.
  15. Mijn buurman heeft gevraagd of ik precies om 18.00 uur zijn oleander water wil geven. En je weet wat ze zeggen: beter een goede buur, dan een verre vriend.
  16. Ik vind dat je niet alleen met kerst gezellig samen moet zijn met je familie, maar ook op andere dagen! Daarom zie je me in januari weer.
  17. Eten jullie niet vegan? Je weet toch dat ik sinds gisteren geheel plantaardig door het leven ga. Sorry, ik zet een streep door onze plannen.
  18. Heeft mijn hond/kat net zomaar de volledige kerstboom naar beneden getrokken. Het kost me zeker de rest van de dag om deze ravage op te ruimen.
  19. Sta ik, helemaal opgedirkt en volledig in de steigers, net op het punt om naar buiten te gaan, breekt m'n hak af! Nu heb ik geen bijpassende schoenen meer en zo kan ik absoluut niet voor de dag komen.
  20. Ik maak me zoveel zorgen om het milieu, dat ik besloten heb vandaag de auto te laten staan. En 120 kilometer op de fiets zie ik ook niet echt zitten.
  21. Je raadt nooit door wie ik net gebeld wordt?! Een radiostation! Ik kan een prijs winnen, maar dan moet ik wel tussen 16.00 uur en 18.00 uur thuis zijn om het geluid van mijn deurbel te laten horen.
  22. Ik ben heel trots op de karmapunten die ik verzameld heb dit jaar en die wil ik niet op een van de laatste dagen van het jaar verspillen tijdens een familiedinertje.
  23. Ah, dat meen je niet, jullie doen aan cadeautjes!? Shit, die memo heb ik gemist. Nee, ik heb ook je 5 mailtjes helemaal niet zien staan in m'n inbox en ik kan natuurlijk niet met lege handen aankomen.
  24. Zojuist is de waterleiding voor onze voordeur gesprongen. Er staat zoveel water in de straat dat ze hier binnenkort een aflevering van Risky Rivers op komen nemen. We kunnen dus helaas het huis niet uit.
  25. Ik weet wel dat ze het niet hebben opgegeven, maar ik ben gewoon ontzettend bang dat ze vanavond alsnog met code rood aankomen. En ik neem liever het zekere voor het onzekere.
  26. Weet je wat, ik heb eigenlijk niet zoveel zin vandaag. Ik blijf liever thuis.

Fijne tweede kerstdag allemaal! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden