Categorieën Baby spamhomepage

De favoriete groentehapjes van Mae (+ 3 recepten!)

Mae lijkt ontzettend veel op haar vader. Zelfs rommel maken doen ze allebei even erg (grapje, liefje). Maar er is 1 ding dat ze sowieso van mij heeft en dat is haar eetlust. Man, dat knappe kind eet als een bootwerker. De collega's bij mijn vader in de haven zijn jaloers op wat onze kleine mop allemaal naar binnen weet te proppen. Ze wordt erg blij van haar banaan om half 10, maar de lekkernijen ‘s avonds zijn toch wel het hoogtepunt van haar dag. Voor deze groentehapjes mag je haar wakker maken! 

Alles was oranje

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat ik begon met het geven van groente. De eerste voltreffer waar Mae helemaal wild van werd, was pompoen. Ook wortel ging er in als zoete koek en vervolgens dacht ze er niet over om over de doperwten te klagen. Waar ik geen rekening mee had gehouden, was het effect van al dat eten op haar ontlasting. Ik weet nog dat ik mezelf helemaal de tandjes schrok toen ik 2 of 3 dagen na de pompoen opeens een vreemde kleur in haar luier zag. Had ze daar nou bloed!? Nee hoor, het bleek gewoon allemaal opeens oranje te kleuren.

Groente 1 + groente 2 = nog meer liefde

Pompoen!

Na een maand begon ik groenten te combineren, zodat Mae ook andere smaken en smaakcombinaties leerde kennen. Eerst begon ik heel voorzichtig met broccoli en aardappels, maar al snel had mevrouw ook daar geen moeite meer mee. Hoe meer smaken, hoe leuker ze het allemaal vond. Na de aardappels volgden de volkoren pasta en zilvervliesrijst. Ook mikte ik er een nog een groente bij, zoals paprika of courgette. Haar maaltijden beginnen langzamerhand steeds meer op die van ons te lijken!

Dat komt niet alleen door de grotere hoeveelheid groenten en koolhydraten, maar ook doordat Mae sinds kort ook af en toe kip eet. Deze kook ik eerst en daarna pureer ik het samen met de overige ingrediënten. De groenten stoom ik standaard en de rijst en pasta worden ook gekookt.

De recepten die echt favoriet zijn

Van de volgende 3 recepten stuitert Mae bijna uit haar stoel:

Groene pasta
  • Kook 100 gram volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal 250 gram diepvriesdoperwten op tijd uit het ijsvak. Was 1 gele paprika en snijd deze in grove stukken. Doe beide groenten vervolgens in de stomer en stoom het totdat ze gaar zijn. Dit neemt niet zo heel veel tijd in beslag.
  • Gooi de staafmixer erover en pureer het tot de gewenste dikte.
Rijst met kip en broccoli
  • Kook in een ruime pan met water 1 kipfilet (ongeveer 150 gram) gaar en doe hetzelfde met 100 gram rijst.
  • Snijd de broccoli in grove stukken en doe deze in de stomer.
  • De kip mag in kleinere stukken gesneden worden en samen met de broccoli tot de gewenste dikte worden gepureerd. De rijst geef ik als hele korrel, maar uiteraard kan je deze mee pureren.
Hutspot voor baby's
  • Stoom 100 gram aardappels, 150 gram wortels en 1 pastinaak totdat het gaar is. Bij deze groenten kan het iets langer duren, dus prik goed voordat je ze uit de stomer haalt.
  • Pureer het hele maaltje tot de gewenste dikte.

Ik haal uit alle recepten ongeveer 10 porties en het zijn stuk voor stuk maaltijden waar Mae haar vingers bij aflikt. Heb jij nog inspiratie? Deel het dan vooral met me! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden