Suikervrij broodbeleg vinden is zo makkelijk nog niet. Alle ‘zoete' varianten zoals hagelslag kan je sowieso al afschrijven, maar ook veel hartig beleg bevat suiker. Kijk maar eens op de verpakking van filet american, de vegetarische vervanger of hummus! Daarom maak ik vaak mijn eigen broodbeleg, zoals deze heerlijke pittige tomatenspread.

Eigenlijk moet ik pittig tussen aanhalingstekens zetten, want ik word regelmatig uitgelachen om mijn tolerantie ten opzichte van spicy eten. Ik kan nou eenmaal niet zo heel veel hebben. Deze tomatenspread vond ik op een lekkere manier pittig, maar als jij er iets beter tegen kan, dan kan je de hoeveelheid chilivlokken best wel wat ophogen. En ben je helemaal niets gewend? Dan laat je ze er lekker uit!

Suikervrij broodbeleg dat ook nog eens gezond is

De cottage cheese zorgt ervoor dat de spread romig smaakt, terwijl hij wel gewoon laag in kcal is. En doordat ik gebruik maak van zongedroogde tomaten, hoef je ook geen zout meer toe te voegen. Suikervrij broodbeleg dat ook nog eens gezond is, dus.

Ingrediënten voor pittige tomatenspread

  • 250 gram cottage cheese
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel olie uit het potje van de tomaten
  • Theelepel chilivlokken
  • 1 lente-ui
  • Teen knoflook

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Maak de lente-ui schoon en snijd hem in stukjes. Ontdoe de knoflook van z'n schilletje en hak ook deze doormidden.
  2. Doe beide ingrediënten samen met de cottage cheese, zongedroogde tomaten, olie en de chilivlokken in een blender en pureer alles goed door elkaar. Is de spread erg vast? Doe er dan nog een klein beetje olie bij.

Je kan de pittige tomatenspread ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast en je smeert er toch zeker 5 boterhammen mee. Geniet ervan!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden