Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: een nieuwe update betekent nieuwe kunstjes! 

Lief Erwtje,

Vandaag ben je alweer 20 maanden bij ons! Dat betekent dat je officieel geen ‘tiener' meer bent en bovenal dat mama onder ogen moet komen dat jij bijna 2 wordt. Over 4 maanden verzin ik me suf wat ik nu weer moet geven voor je verjaardag (want je hebt al zoveel) en welke taarten ik moet bakken.

Gelukkig duurt dat nog even. Bovendien gaat de tijd zo snel dat we beter in het heden kunnen leven, anders zit jij al op de middelbare school voordat ik het doorheb.

Vorige week ontdekten we dat je weer een nieuwe update hebt gehad. Waarschijnlijk kwamen daar die rampzalige nachten en ontiegelijk vervelende humeurtjes ook vandaan. Niets was goed voor mevrouw en regelmatig lag je dweilend op de grond. Tot Nieuwjaarsdag. Opeens scheen de zon, sprak je een berg nieuwe woordjes uit, maakte je puzzels alsof het niets was en kon je zelf je schoenen uitdoen. Je papa en ik stonden erbij en keken ernaar. Wanneer had je dit allemaal geleerd!?

Je bent veranderd in een klein dametje dat kusjes komt geven, maar ook heel goed aangeeft wanneer je hier juist geen zin in hebt. En datzelfde dametje geeft Toeter regelmatig een kroel, maar wilt ook nog weleens jaloers reageren omdat hij wel geknuffeld wordt door mama en jij op dat moment toevallig net even niet.

Ook geef je aan wanneer je naar de wc moet en zijn we met het potje in de weer geweest. Tot nu toe boeken we weinig vooruitgang, maar wie weet dat dit iets is voor maand 21? Ik ben zo benieuwd naar alle avonturen met jou!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden