Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Suikervrij broodbeleg: pittige tomatenspread

9 januari 2019 by Gabriella Leave a Comment

Suikervrij broodbeleg vinden is zo makkelijk nog niet. Alle ‘zoete' varianten zoals hagelslag kan je sowieso al afschrijven, maar ook veel hartig beleg bevat suiker. Kijk maar eens op de verpakking van filet american, de vegetarische vervanger of hummus! Daarom maak ik vaak mijn eigen broodbeleg, zoals deze heerlijke pittige tomatenspread.

Eigenlijk moet ik pittig tussen aanhalingstekens zetten, want ik word regelmatig uitgelachen om mijn tolerantie ten opzichte van spicy eten. Ik kan nou eenmaal niet zo heel veel hebben. Deze tomatenspread vond ik op een lekkere manier pittig, maar als jij er iets beter tegen kan, dan kan je de hoeveelheid chilivlokken best wel wat ophogen. En ben je helemaal niets gewend? Dan laat je ze er lekker uit!

suikervrij broodbeleg

Suikervrij broodbeleg dat ook nog eens gezond is

De cottage cheese zorgt ervoor dat de spread romig smaakt, terwijl hij wel gewoon laag in kcal is. En doordat ik gebruik maak van zongedroogde tomaten, hoef je ook geen zout meer toe te voegen. Suikervrij broodbeleg dat ook nog eens gezond is, dus.

Ingrediënten voor pittige tomatenspread

  • 250 gram cottage cheese
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel olie uit het potje van de tomaten
  • Theelepel chilivlokken
  • 1 lente-ui
  • Teen knoflook
suikervrij broodbeleg

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Maak de lente-ui schoon en snijd hem in stukjes. Ontdoe de knoflook van z'n schilletje en hak ook deze doormidden.
  2. Doe beide ingrediënten samen met de cottage cheese, zongedroogde tomaten, olie en de chilivlokken in een blender en pureer alles goed door elkaar. Is de spread erg vast? Doe er dan nog een klein beetje olie bij.

Je kan de pittige tomatenspread ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast en je smeert er toch zeker 5 boterhammen mee. Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Lunch Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom dankbaar zijn van jou een gelukkiger mens maakt
Erwtjes dagboek – maand 20 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in