homepage

Waarom dankbaar zijn van jou een gelukkiger mens maakt

Ik zeg nogal wat met m'n titel, vind je niet? Durf ik toch zomaar te beweren dat een beetje dankbaar zijn jou een fijnere mindset oplevert en ook nog eens gelukkiger maakt. Hoe dat kan? Omdat hier actief mee bezig zijn je laat zien dat je altijd iets hebt om dankbaar voor te zijn!

Om eerlijk te zijn, moet je wel al met je mindset bezig (willen) zijn om deze blog interessant te vinden. Ik ben bang dat je anders na 5 zinnen afhaakt omdat je vreest voor een zweverigheids-overdosis. Ik probeer het zo nuchter mogelijk te houden, maar dankbaar zijn en zweven gaan nou eenmaal goed samen.

Dankbare momenten!

Sip of schouders eronder?

Ik ben ervan overtuigd dat je zelf in de hand hebt hoe je met ‘problemen' omgaat. Natuurlijk kan je er niets aan doen als jou iets ergs overkomt, maar je kiest er wel zelf voor hoe je dit vervolgens aanpakt. Ga je sip in een hoekje zitten, of zet je je schouders eronder en maak je er wat van?

Als je dat laatste al doet, dan is het nog maar een kleine stap naar het ontdekken van de dankbare momentjes. Voorbeeld!

Je rijdt naar je werk en stuit onverwacht op een enorme file. Tijdens het checken van de verkeersinformatie kom je erachter dat je hier nog wel een half uur in staat. Nu kan je 2 dingen doen:

A. Ontzettend hard mopperen en schelden dat dit net jou weer moet overkomen. De hele wereld is tegen je en je bent altijd de sjaak.
B. Je accepteert dat je even moet wachten, belt je afspraak dat je wat later komt, want file en je zet daarna je favoriete podcast op. Je loopt een paar afleveringen achter en nu heb je lekker de tijd om er 1 te luisteren.

Dankbaar zijn kan je leren

Welk scenario levert jou de meest dankbare gevoelens op, denk je? Scenario A., waarbij je mokt en jezelf vooral ontzettend zielig vindt of scenario B., waarbij je kiest om de vrije tijd die je opeens krijgt, op een fijne manier in te zetten?

Als je ervoor kiest om je schouders eronder te zetten, zal je zien dat je zelfs dankbaar bent voor vervelende situaties. Natuurlijk is een file gewoon driewerf ruk, maar hij lost niet sneller op als je de hele wereld uitscheldt. De tijd gaat wel ‘sneller voorbij' als je van de gelegenheid gebruik maakt om dankbare momenten voor jezelf te creëren!

Ik daag je uit!

Denk jij dat het je lukt om iedere dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent? Dat mag iets heel kleins zijn. Zo schreef ik een paar dagen geleden bijvoorbeeld op dat ik het zo fijn vind dat de zon weer door de ramen naar binnen scheen. Maar iets echt heel groots kan natuurlijk ook prima. Dat je blij bent dat allebei je ouders nog in leven zijn, of dat je het zo getroffen hebt met je partner.

Ik daag je uit om ook de kijken naar de dankbare momenten in rot situaties. Een voorbeeld dat ik noteerde was dat ik intens genoten had van mijn ‘chill-ochtend' met Mae. Deze kwam voort uit een ontzettend slechte nacht en eigenlijk waren we te moe om überhaupt iets zinnigs te doen. Vroeger zou ik daarvan balen en nu vond ik het fijn dat we samen lekker knuffelden op de bank.

Hoeveel dankbare momenten je opschrijft, mag je helemaal zelf weten. Heb je er ‘maar' 1, dan is dat prima. Weet je er 50 op te noemen, dan ben je ook een ontzettende baas. Ik ben super benieuwd of je meedoet en of het je lukt!

Gabriella

Bekijk de berichten

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden