Categorieën borrelhapjes

Borrelhapje: Crispy kikkererwten

Ik kan niet ontkennen dat ik erg blij word van paprikachips. Vroeger was dat echt mijn meest favoriete snack en at ik het minimaal 1 keer per week. Maar goed, ‘vroegah' was ik ook 16 kilo zwaarder en kon ik nog geen twee minuten hardlopen zonder naar adem te happen. Tijd voor verandering! 

En die komt in de vorm van cripsy kikkererwten. Het klinkt misschien niet sexy, maar ze zijn enorm lekker, zitten vol goede voedingsstoffen en ook nog eens makkelijk te bereiden. Laat dus voortaan de chips in de supermarkt liggen en snack tijdens het bankhangen gewoon een handje kikkererwten.

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten (200 gram)
  • Zeezout
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Flinke stoot tijm
  • Cayennepeper

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. First things first: verwarm de oven voor op 180 graden en beleg de bakplaat alvast met bakpapier.
  2. Doe de kikkererwten, olijfolie en de kruiden in een kom. Hoeveel je van de kruiden gebruikt, ligt aan je eigen smaak. Ik heb gekozen voor ongeveer 1/2 eetlepel tijm, 1 theelepel cayennepeper en halve theelepel zeezout. Let vooral met het zout goed op, teveel is natuurlijk niet goed voor je.
  3. Hussel alles goed door elkaar en zorg ervoor dat elk kikkererwtje goed bedekt is met het kruidenmengsel. Zijn ze goed gemixt? Dan mogen ze op de bakplaat!
  4. Schuif de bakplaat voor 30 minuten de oven in. Vergeet halverwege niet om de erwten even om te keren.
  5. Zijn ze mooi van kleur en lekker krokant? Dan zijn ze helemaal ready om opgegeten te worden!

Deze crispy kikkererwten kan je ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden