Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Borrelhapje: Crispy kikkererwten

3 november 2015 by Gabriella Leave a Comment

Ik kan niet ontkennen dat ik erg blij word van paprikachips. Vroeger was dat echt mijn meest favoriete snack en at ik het minimaal 1 keer per week. Maar goed, ‘vroegah' was ik ook 16 kilo zwaarder en kon ik nog geen twee minuten hardlopen zonder naar adem te happen. Tijd voor verandering! 

En die komt in de vorm van cripsy kikkererwten. Het klinkt misschien niet sexy, maar ze zijn enorm lekker, zitten vol goede voedingsstoffen en ook nog eens makkelijk te bereiden. Laat dus voortaan de chips in de supermarkt liggen en snack tijdens het bankhangen gewoon een handje kikkererwten.

Ingrediënten Crispy kikkererwten

  • 1 blikje kikkererwten (200 gram)
  • Zeezout
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Flinke stoot tijm
  • Cayennepeper

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. First things first: verwarm de oven voor op 180 graden en beleg de bakplaat alvast met bakpapier.
  2. Doe de kikkererwten, olijfolie en de kruiden in een kom. Hoeveel je van de kruiden gebruikt, ligt aan je eigen smaak. Ik heb gekozen voor ongeveer 1/2 eetlepel tijm, 1 theelepel cayennepeper en halve theelepel zeezout. Let vooral met het zout goed op, teveel is natuurlijk niet goed voor je.
  3. Hussel alles goed door elkaar en zorg ervoor dat elk kikkererwtje goed bedekt is met het kruidenmengsel. Zijn ze goed gemixt? Dan mogen ze op de bakplaat!
  4. Schuif de bakplaat voor 30 minuten de oven in. Vergeet halverwege niet om de erwten even om te keren.
  5. Zijn ze mooi van kleur en lekker krokant? Dan zijn ze helemaal ready om opgegeten te worden!

Deze crispy kikkererwten kan je ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes Tagged With: Lekker & gezond

« 5 supersimpele tips waardoor gezond eten een eitje wordt
Ook een goedweersporter? Zo kom je de winter door »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in