Categorieën Fit zijn is fijn

Ook een goedweersporter? Zo kom je de winter door

“Nee hoor, ook als het straks regent blijf ik gewoon hardlopen!” Ik hoor het mezelf nog zeggen. Maar bij het eerste de beste regenbuitje keek ik met een vies gezicht naar buiten en bleven de sportschoenen in de kast.

Oké, dat was ook omdat ik nog heel veel werk te doen had, omdat ik compleet gesloopt uit mijn training van werk kwam en omdat mijn hardloopbuddy ook niet bijster gemotiveerd was, maar toch. Ik was zo hard excuses aan het zoeken dat ik er zelf van opkeek.

Hoe kom ik die winter door?

Springend de winter door

Mijn collega-blogger Mariola schreef er al eens een blog over: hoe kom ik toch die winter door? Als ik bij elke regenbui, windvlaag of sneeuwvlok binnenblijf, dan ben ik in de lente weer terug bij af en pas ik straks niet meer in mijn trouwjurk. Dat moeten we zien te voorkomen!

De eerste tip van Mariola is om een nieuw outfit te scoren. Uiteraard is er nooit iets mis met een verse lading sportkleding, alleen laat mijn uitpuilende walk in closet zien dat ik dat niet echt nodig heb. Bij mij werkt een schop onder mijn kont beter, of iemand die in mijn oor staat te brullen dat ik door moet gaan.

Maar gelukkig staat ook die tip ertussen. Zo heb ik veel gehad aan het advies over het stellen van een bepaald doel dat je wilt halen. Ik wil bijvoorbeeld tijdens de feestdagen superstrak in mijn kerstpak zitten. Geen gezeur meer over knellende rokjes, truitjes die rollen laten zien en jurken die maar niet afkleden. Ik heb dus nog anderhalve maand om flink te knallen in mijn sportschoenen en extra scherp op mijn eten te letten.

Zeennnnnn

Maar af en toe, heel af en toe, heb ik ook gewoon behoefte aan rust. De afgelopen twee weken heb ik meer dan 60 uur (per week!) gewerkt, en ik kan jullie vertellen dat je daar best moe van wordt. Normaal gesproken vind ik 5 keer per week sporten peanuts, maar soms heb ik het gevoel dat ik mezelf voorbij loop.

En op dat soort momenten ga ik op de bank zitten met een kop thee en mijn eigen ijsbeer (golden retriever Toeter). Strak in het kerstpak is fijn, maar dan het liefst wel met een uitgerust en wallenvrij koppie erboven. Gezond leven is het vinden van de juiste balans en daar hoort op tijd je rust pakken zeker bij!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden