Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Borrelen met vegetarische groente-pizza

5 maart 2020 by Gabriella Leave a Comment

Eens per maand organiseren mijn vriendinnen en ik een borrelavond om daar schaamteloos over ons liefdesleven, de kinderen en werk te roddelen. Een van de dames is vegetarisch en daardoor zijn deze avondjes altijd voorzien van een flinke lading groente (en chocolade – dat ook). Mijn inbreng van de afgelopen keer bestond uit een overheerlijke vegetarische groente-pizza!

groente-pizza

Het recept is heel simpel, maar ook zo lekker. Je kan eindeloos variëren met de toppings, waardoor je iedere keer weer een andere parel voor de neus van je borrelende gasten kan neerzetten. Uiteraard is het ook mogelijk om deze groente-pizza te beleggen met vlees of vis.

Ik maakte direct twee verschillende varianten, dus ik deel van beide groente-pizza's ook de ingrediënten.

vegetarische groente-pizza

Ingrediënten voor vegetarische groente-pizza

  • 2 Magioni bloemkoolpizzabodems
  • Aardappelsalade (zelf maken kan, maar ik gebruikte deze van de Ap)
  • 1 rode paprika
  • 150 gram rucola
  • Humus zongedroogde tomaten
  • Chilivlokken
  • Sweet chili saus
vegetarische groente-pizza

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor en bak de pizzabodems zoals omschreven staat op de verpakking.
  2. Laat ze afkoelen totdat ze echt koud zijn. Beleg je ze alvast als ze halfwarm zijn, worden ze zompig en smaakt het toch minder lekker.
  3. Snijd de rode paprika in kleine stukjes.
  4. Beleg één groente-pizza met aardappelsalade, rucola en de rode paprika. Die ander voorzie je van een laagje humus, rucola, sweet chili saus en chilivlokken.

Je kan de vegetarische groente-pizza direct eten, maar het is ook mogelijk ze nog een paar uurtjes te bewaren. Zet ze echter niet te lang in de wacht, want dan worden ze zacht.

Ga jij liever op zoek naar een ander borrelhapje? Kijk dan eens naar deze overheerlijke truffel pinxtos.

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische groente-pizza voor bij de borrel
Author Name
Gabriella van Rosmalen
Published On
2020-03-05
Preparation Time
10
Cook Time
12
Total Time
22

Opgeslagen onder: borrelhapjes, De lekkerste recepten Tagged With: Lekker & gezond

« Na vijf jaar durfde ik weer naar de bioscoop
Koekjes dagboek – week 32 »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31
  • Maggie’s dagboek – maand 11

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (608)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (36)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in