Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Pinxtos met truffel en makreel

8 december 2018 by Gabriella Leave a Comment

Ik ben een borrelaar. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat dit mijn vierde naam had moeten zijn. Hoe fijn is het om in het weekend op de bank te duiken met een drankje en een hapje binnen handbereik? Deze heerlijke pinxtos met truffel en makreel zijn daar perfect voor! 

Ingrediënten voor pinxtos met truffel en makreel 

  • 1 stokbrood 
  • 1 blikje makreelfilets 
  • 1 handje verse koriander 
  • 1 bakje verse olijven 
  • 1 rode ui 
  • 2,5 eetlepel truffelmayonaise 
  • 1 eetlepel yoghurt 
pinxtos met truffel en makreel

Iedereen klaar? Bakken maar! 

  1. Snijd het stokbrood in plakjes en rooster ze even totdat bovenkant bruin is. Ik heb ze bijvoorbeeld 5 minuten in de airfryer gelegd. 
  2. Doe de makreel (zonder olie!), gehakte koriander, truffelmayonaise, yoghurt en de gesnipperde rode ui in een kom en roer alles goed door elkaar. 
  3. Beleg de sneetjes stokbrood met het makreelmengsel en doe er een olijfje bovenop.  

Uiteraard kan je deze lekkere makreelsalade ook gewoon op een boterham eten of met een handje sla. Het lekkerste is als je hem na het klaarmaken direct naar binnen schuift.

Hou je niet van koriander? Dan ben je niet de enige. Gelukkig kan je dat kruid gewoon vervangen door bieslook of bijvoorbeeld peterselie. 

Ben je benieuwd naar andere lekkere borrelhapjes? Kijk dan eens naar deze recepten. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes Tagged With: Lekker & gezond

« Rode kool stamppot – oma’s recept!
Een beetje meer feminisme kan geen kwaad »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in