Categorieën homepageReviews

Review: vegan lucht happen op de Vrij Van Veggie Food Fair

Toen ik tegen manlief zei dat we naar een vegan beurs gingen, lachte hij me uit. Natuurlijk ging hij niet tussen de geitenwollensokken figuren lopen. Het had me enorm geestig geleken om je nu te vertellen dat hij uiteindelijk toch mee ging, maar dat was niet het geval. Hij weigerde. Gelukkig was mijn veggie partner in crime een stuk enthousiaster. En zo trokken we op zondag 8 oktober naar Utrecht. ROADTRIP! 

De Fair was vrij van gluten, suiker, lactose, dierlijke producten, vlees en noten. Je vraagt je nu vast af wat we nog wel konden proeven, ruiken, snoepen en kopen. Geeft niet, je bent niet de enige. Heel wat mensen dachten dat je er alleen terecht kon voor een hapje lucht en een sneetje papier. Dat was gelukkig niet het geval. Sterker nog, ik heb er bizar veel lekkere dingen gegeten en gekocht.

Gluten skippen

De heerlijke koeken van Sharp Sharp!

Ik hou van rondneuzen en dat was ook een van de redenen om naar de Fair te gaan. Maar uiteindelijk vond ik alle nieuwe dingen die ik heb geleerd, nog veel leuker. Zo hebben we een tijd met de standhouders van Yam gepraat over de voor- en nadelen van glutenvrij eten. Ik dacht altijd dat het onzin was om glutenvrij te eten als je geen intolerantie hebt, maar na een vurig betoog van meneer Yam, heb ik toch besloten iets kritischer naar mijn gluten-inname te kijken. Helemaal skippen is onzin, maar af en toe een glutenarm dagje, kan geen kwaad.

Overigens was het allerlekkerste wat ik die zondag gegeten heb, de glutenvrije pizza van Schärr. Zonder overdrijven: die pizza is echt een stuk lekkerder dan die van de bekende dokter.

Niet te doen

Er zaten echter ook genoeg dingen bij waar je nekharen van overeind gingen staan, hoor. Zo ging ik heel slecht op de vegan chocolade met cacao nibbs en zeezout. Het heeft nog heel lang geduurd voordat ik die smaak kon vergeten. Mijn partner in crime had dat met de algenburger. Ze keek er zo vies bij dat ik het niets eens meer durfde te proeven.

Mijn aanwinsten!

Daarnaast vond ik de vegan kaas een beetje onzin. Alhoewel de namen enorm geestig waren (brie-se!), smaakte de ‘kaas' gewoon niet naar kaas. Het was een mengseltje van heel fijn gehakte cashewnoten met een shot kruiden. Ik snap heel goed dat je als vegan kaas mist, maar ik vond dit een treurige vervanger. Niet dat het niet lekker was, het was alleen geen kaas.

Aanwinsten

Natuurlijk ben ik niet met lege handen naar huis gegaan! Ik heb onder andere glutenvrije (dan zijn overigens de meeste duurdere havermoutjes) matcha-havermout, vegan slagroom op basis van kokos, paprikapitolie en hoemoes met artisjok gekocht. Manlief komt de komende maanden weer helemaal niets tekort!

Was de Fair een aanrader? Zeker! Helemaal als je een beetje geïnteresseerd bent in plantaardig eten of behoefte hebt aan lactose- of glutenvrij eten. Je vindt er niet alleen heel veel producten, maar ook mensen die weten waar ze het over hebben. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden