Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Review: vegan lucht happen op de Vrij Van Veggie Food Fair

13 oktober 2017 by Gabriella Leave a Comment

Toen ik tegen manlief zei dat we naar een vegan beurs gingen, lachte hij me uit. Natuurlijk ging hij niet tussen de geitenwollensokken figuren lopen. Het had me enorm geestig geleken om je nu te vertellen dat hij uiteindelijk toch mee ging, maar dat was niet het geval. Hij weigerde. Gelukkig was mijn veggie partner in crime een stuk enthousiaster. En zo trokken we op zondag 8 oktober naar Utrecht. ROADTRIP! 

De Fair was vrij van gluten, suiker, lactose, dierlijke producten, vlees en noten. Je vraagt je nu vast af wat we nog wel konden proeven, ruiken, snoepen en kopen. Geeft niet, je bent niet de enige. Heel wat mensen dachten dat je er alleen terecht kon voor een hapje lucht en een sneetje papier. Dat was gelukkig niet het geval. Sterker nog, ik heb er bizar veel lekkere dingen gegeten en gekocht.

Gluten skippen

vegan

De heerlijke koeken van Sharp Sharp!

Ik hou van rondneuzen en dat was ook een van de redenen om naar de Fair te gaan. Maar uiteindelijk vond ik alle nieuwe dingen die ik heb geleerd, nog veel leuker. Zo hebben we een tijd met de standhouders van Yam gepraat over de voor- en nadelen van glutenvrij eten. Ik dacht altijd dat het onzin was om glutenvrij te eten als je geen intolerantie hebt, maar na een vurig betoog van meneer Yam, heb ik toch besloten iets kritischer naar mijn gluten-inname te kijken. Helemaal skippen is onzin, maar af en toe een glutenarm dagje, kan geen kwaad.

Overigens was het allerlekkerste wat ik die zondag gegeten heb, de glutenvrije pizza van Schärr. Zonder overdrijven: die pizza is echt een stuk lekkerder dan die van de bekende dokter.

Niet te doen

Er zaten echter ook genoeg dingen bij waar je nekharen van overeind gingen staan, hoor. Zo ging ik heel slecht op de vegan chocolade met cacao nibbs en zeezout. Het heeft nog heel lang geduurd voordat ik die smaak kon vergeten. Mijn partner in crime had dat met de algenburger. Ze keek er zo vies bij dat ik het niets eens meer durfde te proeven.

vegan

Mijn aanwinsten!

Daarnaast vond ik de vegan kaas een beetje onzin. Alhoewel de namen enorm geestig waren (brie-se!), smaakte de ‘kaas' gewoon niet naar kaas. Het was een mengseltje van heel fijn gehakte cashewnoten met een shot kruiden. Ik snap heel goed dat je als vegan kaas mist, maar ik vond dit een treurige vervanger. Niet dat het niet lekker was, het was alleen geen kaas.

Aanwinsten

Natuurlijk ben ik niet met lege handen naar huis gegaan! Ik heb onder andere glutenvrije (dan zijn overigens de meeste duurdere havermoutjes) matcha-havermout, vegan slagroom op basis van kokos, paprikapitolie en hoemoes met artisjok gekocht. Manlief komt de komende maanden weer helemaal niets tekort!

Was de Fair een aanrader? Zeker! Helemaal als je een beetje geïnteresseerd bent in plantaardig eten of behoefte hebt aan lactose- of glutenvrij eten. Je vindt er niet alleen heel veel producten, maar ook mensen die weten waar ze het over hebben. 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: homepage, Reviews

« Erwtjes dagboek – maand 5
Overnight oats met appel en kaneel »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in