Ontbijt

Overnight oats met appel en kaneel

Overnight oats met appel en kaneel is het perfecte ontbijt als je graag met een stevige maaltijd begint aan je dag. Of als je liever 10 minuten langer in je bed blijft liggen in plaats van een hoogstaand ontbijtje in elkaar draaien. Je hebt er ‘s ochtends namelijk totaal geen werk aan en je stapt gegarandeerd met een volle buik de deur uit! 

Doordat je deze overnight oats met appel en kaneel een dag van tevoren klaarmaakt, is stressen ‘s ochtends helemaal niet nodig. Je doucht op je gemakje, besluit daarna je haar te föhnen, wisselt nog eens van outfit, kijkt vervolgens verschrikt op de klok omdat het veel later is dan gedacht en grist daarna je mega-gezonde en vullende overnight oats uit de koelkast.

Dit ontbijt is supervoedzaam, dus je hoeft niet bang te zijn dat je na een uur alweer last krijgt van een knagend buikje.

Ingrediënten voor overnight oats met appel en kaneel

  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 4 flinke eetlepels havermout
  • 1 middelgrote appel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • Een flinke snuf kaneel

Iedereen klaar? Bakken maar

  1. Snijd de appel in kleine stukjes en doe deze samen met de rozijnen, amandelmelk en havermout in een schaaltje. Roer dit goed door elkaar.
  2. Dek de oats af en zet hem voor een nacht in de koelkast.
  3. De volgende ochtend haal je de kom overnight oats uit de koelkast, strooi je er een beetje kaneel overheen en staat er direct een heerlijk snel, voedzaam en lekker ontbijt voor je klaar.

Geniet ervan! 

Kies jij liever voor een ander ontbijt? Kijk dan eens naar deze heerlijke granola.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden