Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: je holle kies en overdag slapen? Ho maar. 

Lief Erwtje,

Je bent alweer 5 maanden oud. 5 maanden! Ik weet nog zo goed dat ik 5 maanden zwanger was en niet kon wachten om je voor het eerst te zien. Inmiddels ben je er alweer 21 weken en kan ik me niet eens meer voorstellen hoe het ook alweer was zonder jou.

Strikjes

Er zijn weer heel wat dingen die je hebt ontdekt, zoals worteltjes, bloemkool, pompoen en sperziebonen. Als ik niet oppas, prop je zo het hele bord in je holle kies. De verhalen over baby's die heel vies kijken naar hun groentehapjes zijn eindeloos, maar dat is bij jou niet bepaald het geval. En dat geeft niet, ik vind het alleen maar leuk. Momenteel ligt er een pastinaak op je te wachten en ik ben zo benieuwd wat je daarvan vindt!

Vorige maand rolde je van je buik naar je rug en inmiddels kan je het ook andersom. Jeetje, wat kwamen daar een hoop frustraties bij kijken. Je hebt het geduld van je mama en aangezien het niet in een keer lukte, ben je een aantal keer flink driftig op jezelf geweest. Toen het je eindelijk gelukt was, was je niet eens echt onder de indruk. Sterker nog, je keek alsof je wist dat het je ooit een keer ging lukken.

Gelukkig gaat het slapen ‘s nachts ook al een tijdje goed. Eigenlijk durf ik het niet op te schrijven, aangezien ik bang ben dat ik het dan jinx. Alleen overdag wil het nog niet echt vlotten. Het zijn meer hazenslaapjes van 3 kwartier. Tegen de tijd dat ik m'n vaste taken heb gedaan en met een kop thee op de bank wil zitten, hoor ik jou boven alweer knorren. Zullen we afspreken dat je daar deze maand hard aan gaat werken?

Moppie, ik word iedere dag weer vrolijk van je en elke minuut vind ik je een beetje liever. Volgende maand ben je alweer een half jaar oud. Wat zou je dan allemaal kunnen? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden