Categorieën homepageReviews

REVIEW: culinair knuffelen met plantjes bij Leaf Vegetarian

Sinds ik meegedaan heb aan de Week zonder Vlees, heb ik besloten het vegetarische bestaan min of meer voort te zetten en nog maar 1 of 2 keer per week vlees te eten. Toen er weer een etentje op de planning stond, moest er dan ook een vegetarisch restaurant gezocht worden. Dankzij een briljante tip kwam ik bij Leaf Vegetarian uit en daar at ik de lekkerste gekarameliseerde bacon ooit. Van tofu, dat dan weer wel. 

Zoals een echte foodie betaamt, leerde ik al een week van tevoren de complete menukaart uit mijn hoofd. Ik moest natuurlijk wel weten wat mij te wachten stond. Na een uitgebreide studie vond ik het toch wat vreemd dat er gewoon vlees- en visgerechten op de kaart stonden. Dit was toch een vegetarisch en veganistisch restaurant?! Gelukkig werd het dilemma snel opgelost en kwam ik erachter dat ze bij Leaf gewoon hele goede vleesvervangers gebruiken. Deze importeren ze vanuit Azië, omdat ze daar iets verder zijn op dat gebied. 

Overigens is niet alleen het eten Aziatisch, ook het restaurant op de Oostmolenwerf in Rotterdam is zo ingericht, inclusief een heerlijk ontspannen sfeer. De tafeltjes staan wel wat dicht op elkaar, maar het zijn nog geen Sumo-taferelen en omdat je op verschillende niveaus zit, stoort het ook niet tijdens een gesprek.

Geen vlees is geen gemis

Als voorgerecht koos ik voor dumplings en mijn foodiepartner in crime nam de crispy loempia's, Allebei smaakten ze voortreffelijk en je miste het vlees totaal niet! De dumplings waren super kruidig en de vegan sojasaus erbij, zorgde ervoor dat ze nog lekkerder werden. De loempia's waren tot de nok toe gevuld met knapperige groenten en als je een beetje extra pit wilde, kon je ze dopen in een heerlijke rode saus.

Dumplings en crispy loempia's

De lekkerste bacon ooit

Aziatisch eten is altijd iets pittiger en omdat ik al van slag ben van pindasaus, was ik blij dat Leaf de pittigheid van het gerecht met sterretjes aangaf. De keuze werd hierdoor wel wat beperkter, want ik denk dat 75% van de hoofdgerechten 1 of meer sterretjes had. Gelukkig bleef er nog genoeg lekkers over en uiteindelijk koos ik voor de gekarameliseerde bacon met als bijgerecht gebakken noodles. Mijn foodiepartner ging voor de kip in zoetzure saus en pandanrijst.

Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat ik nog nooit zulke lekkere bacon heb gegeten. En weet je wat de grap is? HET WAS NIET EENS BACON! Het was zout, maar zoet. Krokant, maar zacht. Het was eigenlijk alles waar je aan denkt als je gekarameliseerde bacon hoort, en dan stiekem nog lekkerder. Ook de noodles en de kip waren om je vingers bij af te likken. Als je niet zou weten dat je vegetarisch eet, heb je het niet eens door, zo goed zijn de vleesvervangers.

De lekkerste bacon ooit!

Doordat het vrij grote porties waren, hebben we geen toetje meer genomen. Ik moet en zal dan ook nog een keer terugkomen om die te proberen. Leaf Vegetarian is de perfecte plek om kennis te maken met het vegetarische bestaan of om gewoon eens uitgebreid culinair te knuffelen met plantjes! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden