Waarom je niet dik wordt van lekker eten tijdens Pasen

Shit, de zomer staat nu echt voor de deur. April is aangebroken en het duurt misschien nog 2 of 3 maanden voordat je op vakantie moet. Dat betekent badpak- of bikinistress (alhoewel dat natuurlijk onzin is, dat weten we allebei) en daardoor gooi je alle lekkere dingen het raam uit. Zo ook met Pasen. Er verdwijnt geen chocolade-ei jouw mond in! Streng lijnen zal je. Totdat je het niet meer trekt en jezelf helemaal volpropt. 

Ik durf van mezelf wel te zeggen dat ik een gedisciplineerde eter ben. Ik haal geen lekkere dingen in huis en als ik iets gekregen heb, dan leg ik het weg totdat het moment daar is. ‘Het moment' inderdaad, want zelfs als ik echt scherp op mijn eten let, las ik altijd een ‘moment' in voor lekkere dingen. 

70% in de keuken

Het spreekwoord luidt dat buikspieren gemaakt worden in de keuken. Natuurlijk bereik je zonder sporten jouw ultieme fitte status niet, maar je voeding doet het grootste werk. Je kan sporten als een prof, zolang je er meer kcal in duwt dan dat je verbrandt, gebeurt er helemaal niets.

Abs are made in the kitchen

Echter, 100% clean eten kan niemand. Dames die in de laatste fase van hun prep zitten bij een bikini fitness wedstrijd eten heel weinig en houden dit ook perfect vol. Maar zodra zij de dag hebben bereikt en hebben gestraald in hun bikini, eten ze die hamburger, genieten ze van cheesecake en proeven ze allerlei soorten chocoladerepen. De enige reden dat ze zo streng tegen zichzelf kunnen zijn, is omdat ze weten dat er wat lekkers aankomt.

Tijdens de Paasdagen mag je wat lekkers

Zo werkt dat bij mij ook, al vergelijk ik mezelf natuurlijk absoluut niet met een fitnessmodel. 5 of 6 dagen per week let ik heel goed op mijn eten en kom ik zelden boven mijn caloriedoel uit. Maar die andere dag (of dagen) eet ik wel gewoon lekkere dingen, zoals een kaiserbroodje met aardbeien en slagroom (is een echte aanrader, kan ik je vertellen!).

Natuurlijk is gezond eten ook onwijs lekker en zijn er gewoon weekenden bij waar ik niet per se ergens trek in heb en dus ook niets ongezonds eet. Maar mocht het toevallig zaterdag zijn en de dropfruitduo's in het schap schreeuwen mijn naam, dan voel ik me ook geen seconde schuldig als ik ze in mijn winkelmandje gooi.

Met Pasen jezelf alles ontzeggen heeft dus geen enkele zin. Het enige dat je dan bereikt, is dat jij doodongelukkig op een komkommer knaagt, terwijl je partner of familieleden nog een gehaktballetje het gourmetpannetje in gooien. Geniet gewoon van het lekkere eten, heb plezier en zeg, als je voor 75% vol zit, tegen jezelf dat je ermee stopt. Zo heb jij prima Paasdagen, heeft je dieet amper schade opgelopen en kan je ook nog eens onwijs trots zijn op jezelf omdat je je niet volledig hebt laten gaan. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden