Categorieën homepageZuchtjes wind

Waarom vrouwen elkaar allemaal stiekem haten

Het faillissement van Olcay's SuperTrash was nog niet uitgesproken of de Facebookpagina van LINDA.NIEUWS stroomde al vol met hatelijke opmerkingen richting de verliezende kandidaat van Wie Is De Mol. Ze was super arrogant, dus dit had ze verdiend. Dan moest ze maar niet zo kattig zijn, het was haar eigen schuld. Voor mij was dit weer de bevestiging dat vrouwen elkaar gewoon stiekem haten. 

Iedereen kent er vast wel 1: zo'n meisje dat zegt alleen maar met jongens om te gaan, omdat vrouwen haar niet mogen. Dikke kans dat het om een succesvolle vrouw gaat, met een goede baan, een mooi figuur en prachtig haar. Dat zijn namelijk de dingen waar de gemiddelde vrouw van op tilt slaat. Op een of andere manier gunnen dames elkaar helemaal niets. En waarom niet, is dan mijn grote vraag?

Foto: Jill111/Pixabay

Onzekerheid ten top

De oorsprong van dit probleem ligt, uiteraard, bij onszelf. Vrouwen zijn nou eenmaal onzekere wezens, helemaal als je ons met de man vergelijkt. Wanneer we zien dat het bij de buurvrouw allemaal net iets soepeler loopt, dan is het al snel een rot mens. Of ‘ze is heel goed in wat ze doet op haar werk, maar ze verwaarloost haar kinderen wel'.

Tegenover ieder compliment dat een vrouw geeft, staat een sneer. Op die manier willen we wel aardig zijn, maar dekken we onszelf ook in. “Oké, ik werk dan wel niet zoveel als zij en mijn baan is ook niet zo goed, maar ik ben er in ieder geval wel voor mijn kinderen!”

Stand by your woman!

En weet je wat het is, meiden? Al dat gesneer, gemep en gemeen gedoe is helemaal niet nodig! Jij bent een topper, zij is een topper, Olcay is een topper, we zijn allemaal toppers. En dat komt omdat we ons best doen en proberen uit te vogelen waar we goed in zijn.

Heb jij ooit weleens een man horen zeggen: “Ik vind die nieuwe heel erg aardig hoor, maar heb je die sokken gezien?”. Nope. Mannen vinden het namelijk helemaal niet interessant wat een ander doet. Niet dat ik de illusie heb dat zij nooit roddelen, maar in de basis liggen zij er echt niet wakker van dat hun collega promotie heeft gekregen en zij niet.

Wij vrouwen, moeten elkaar veel meer steunen in plaats van elkaar neersabelen. Dus tjop, tjop, geef vandaag eens een complimentje aan een dame zonder steek onder water. Wedden dat dat veel beter voelt? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden