Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

REVIEW: culinair knuffelen met plantjes bij Leaf Vegetarian

30 maart 2018 by Gabriella Leave a Comment

Sinds ik meegedaan heb aan de Week zonder Vlees, heb ik besloten het vegetarische bestaan min of meer voort te zetten en nog maar 1 of 2 keer per week vlees te eten. Toen er weer een etentje op de planning stond, moest er dan ook een vegetarisch restaurant gezocht worden. Dankzij een briljante tip kwam ik bij Leaf Vegetarian uit en daar at ik de lekkerste gekarameliseerde bacon ooit. Van tofu, dat dan weer wel. 

Zoals een echte foodie betaamt, leerde ik al een week van tevoren de complete menukaart uit mijn hoofd. Ik moest natuurlijk wel weten wat mij te wachten stond. Na een uitgebreide studie vond ik het toch wat vreemd dat er gewoon vlees- en visgerechten op de kaart stonden. Dit was toch een vegetarisch en veganistisch restaurant?! Gelukkig werd het dilemma snel opgelost en kwam ik erachter dat ze bij Leaf gewoon hele goede vleesvervangers gebruiken. Deze importeren ze vanuit Azië, omdat ze daar iets verder zijn op dat gebied. leaf vegetarian

Overigens is niet alleen het eten Aziatisch, ook het restaurant op de Oostmolenwerf in Rotterdam is zo ingericht, inclusief een heerlijk ontspannen sfeer. De tafeltjes staan wel wat dicht op elkaar, maar het zijn nog geen Sumo-taferelen en omdat je op verschillende niveaus zit, stoort het ook niet tijdens een gesprek.

Geen vlees is geen gemis

Als voorgerecht koos ik voor dumplings en mijn foodiepartner in crime nam de crispy loempia's, Allebei smaakten ze voortreffelijk en je miste het vlees totaal niet! De dumplings waren super kruidig en de vegan sojasaus erbij, zorgde ervoor dat ze nog lekkerder werden. De loempia's waren tot de nok toe gevuld met knapperige groenten en als je een beetje extra pit wilde, kon je ze dopen in een heerlijke rode saus.

leaf vegetarian

Dumplings en crispy loempia's

De lekkerste bacon ooit

Aziatisch eten is altijd iets pittiger en omdat ik al van slag ben van pindasaus, was ik blij dat Leaf de pittigheid van het gerecht met sterretjes aangaf. De keuze werd hierdoor wel wat beperkter, want ik denk dat 75% van de hoofdgerechten 1 of meer sterretjes had. Gelukkig bleef er nog genoeg lekkers over en uiteindelijk koos ik voor de gekarameliseerde bacon met als bijgerecht gebakken noodles. Mijn foodiepartner ging voor de kip in zoetzure saus en pandanrijst.

Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat ik nog nooit zulke lekkere bacon heb gegeten. En weet je wat de grap is? HET WAS NIET EENS BACON! Het was zout, maar zoet. Krokant, maar zacht. Het was eigenlijk alles waar je aan denkt als je gekarameliseerde bacon hoort, en dan stiekem nog lekkerder. Ook de noodles en de kip waren om je vingers bij af te likken. Als je niet zou weten dat je vegetarisch eet, heb je het niet eens door, zo goed zijn de vleesvervangers.

leaf vegetarian

De lekkerste bacon ooit!

Doordat het vrij grote porties waren, hebben we geen toetje meer genomen. Ik moet en zal dan ook nog een keer terugkomen om die te proberen. Leaf Vegetarian is de perfecte plek om kennis te maken met het vegetarische bestaan of om gewoon eens uitgebreid culinair te knuffelen met plantjes! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: homepage, Reviews

« Waarom vrouwen elkaar allemaal stiekem haten
Waarom je niet dik wordt van lekker eten tijdens Pasen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in