Categorieën Reviews

Gimsel: Rotterdamse hotspot voor de boomknuffelaar

Je hebt weleens van die dagen dat je onderweg bent om je trouwjurk op te halen en dat je opeens langs een geweldige supermarkt loopt. Oké, ik geef toe dat dat niet heel vaak voorkomt, maar op 30 juni toevallig wel! Gelukkig kon de trouwjurk een paar minuutjes wachten zodat ik deze fijne winkel eens goed kon ontdekken. 

Gimsel is gevestigd op de Mariniersweg in Rotterdam en verkoopt natuurlijke voeding en make-up. “Hoeveel winkel kan je daar mee vullen?”, hoor ik je denken. Nou, veel. Heel veel! De winkel is namelijk verrassend groot en ruim. De schappen zijn, net zoals bij een gewone supermarkt, ingedeeld per productgroep. Waar het bij de meeste ‘groene' winkeltjes nog wel eens zoeken is, komt Gimsel prettig en geordend over. En dat is erg fijn winkelen!

Mijn buit

Het assortiment

Je vindt hier alles wat je in een gewone supermarkt ook tegenkomt: verse groenten en fruit, net afgebakken brood en producten als pasta, rijst en broodbeleg. Maar Gimsel heeft ook onwijs veel artikelen in het assortiment die je bij de Appie om de hoek nooit zal tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten notenpasta's, een waanzinnig groot rek met diverse (ontbijt)granen en natuurlijke sauzen (zonder rare toevoegingen erin). Ik kwam onwijs veel producten tegen waar ik nog nooit van gehoord hebt. Je begrijpt dus wel dat ik de winkel niet kon verlaten zonder een paar leuke dingetjes te kopen.

Boerenkoolchips

Mijn buit

Gimsel is geen goedkope winkel. Het is allemaal natuurlijk en daar betaal je flink voor. Ik heb dan ook maar niet alles gekocht wat ik leuk vond. Hoe bijzonder witte amandelpasta me ook lijkt, ik ga er geen 14 euro voor betalen.

Ik ben dit fijne plekje uit gedarteld met haverpasta, een vegan witte chocoladereep, boerenkoolchips en parelgerst onder mijn arm. De crispy purple corn kale chips (coated met een cheesy-tasting crunchy cashew sausje) is inmiddels al verslonden en die smaakte behoorlijk goed. Hij gaat wel een beetje tegen-eten, maar misschien leert deze vreetzak dan eindelijk eens om haar eten te delen.

Ik vind het een topwinkel en zeker een aanrader voor iedereen die de boomknuffelaar in zich ook eens los wilt laten.

Meer informatie over Gimsel vind je hier!

Weet jij nog zo'n leuke hotspot? Laat het me weten in de comments, op Facebook of via Instagram

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden