Categorieën Reviews

Genieten in Nice – de perfecte stad voor foodies en veelvraten

Voordat we vertrokken, had ik mijn lijstje al klaar. Ik wilde in Vieux Nice ijsjes eten, in Monaco genieten van een croissant gevuld met sabayon en vooral de crêpes aan de Promenade des Anglais niet missen. Want als je in Nice (en omgeving) een ding goed kan, dan is het eten. 

Velen van jullie weten dat onze huwelijksreis niet geëindigd is zoals dat zou moeten. Het is een bewuste keuze om hier verder op Gezond met Gab niet over uit te weiden. Mijn man en ik staan nog steeds volledig achter onze blog op UrbanChicks.nl. Uiteraard staat vragen vrij en mag je me altijd benaderen. Ik heb echter besloten om het op deze website alleen te hebben over hoe geweldig Nice is.  

Nice: een grote stad verkleedt als klein dorpje

Promenade du Paillon

Ik ben op vakantie meer een foodie dan een fitgirl. Weken van tevoren ga ik op onderzoek uit wat de culinaire hoogtepunten van een bepaald land of stad zijn en wat ik zeker niet moet vergeten. Nice staat bol van de lekkernijen en bijzondere dingen. Echt, zelfs de meest die hard lifter zal hier zwichten en voor een aantal dagen haar liefde voor broccoli en kip vergeten.

Maar daarnaast is de stad zelf ook prachtig! Alhoewel het vele duizenden inwoners telt, voelt het alsof je in een klein dorpje loopt. De zee was absurd blauw en de kleine straatjes, met de was wapperend aan de lijn, zorgden voor het ultieme romantische gevoel. Ook al was ik er maar een paar dagen, ik ben van de stad gaan houden.

Hieronder vind je een soort ‘food-verslag' van alles wat ik in mijn mond heb weten te proppen. Man, het water loopt me weer in de mond nu ik erover aan het schrijven ben.

Ik heb 1, 2, 3, 4 ijsjes in mijn buik

Hier zijn we al ‘lekker gek' als we ijs tegenkomen met Oreo-smaak of genieten van de smurfenvariant. In Nice denken ze nog veel verder buiten de doos. Daar is vanille-ijs voor watjes en hoor je er pas echt bij als je je waagt aan lavendel, tomaten-basilicum of bier.

We all scream for ice cream

De lavendel heb ik geproefd, maar dat ging me toch net te ver. De smaak was erg overheersend en ook een tikkeltje te zoet. De karamel-zeezout (die ik bij maar liefst 3 verschillende winkels heb uitgeprobeerd) was daarentegen werkelijk voortreffelijk. Daarnaast heb ik me nog gewaagd aan Toblerone, yoghurt, witte chocolade en koffie. Om je vingers bij af te likken!

Nee, ik ga niet vertellen hoeveel ijsjes ik precies gegeten heb. Ja, het waren er meer dan een per dag.

Pizza en vis

In Nice gebruiken ze het spreekwoord ‘Joh, er zwemmen meer vissen in de zee' niet. De kans is namelijk groot dat dat helemaal niet het geval is. Alle vissen (inclu schaal- en schelpdieren) liggen namelijk gewoon bij de vele restaurants in de vriezer.

Er zijn vorige week flink wat zeebewoners in mijn buik verdwenen. Ik heb genoten van een flinke pan mosselen, gegrilde sardines en de ansjovis en tonijn in de Salade Niçoise waren erg goed te doen. Ook zagen we veel plateaus die helemaal vol lagen met oesters en kokkels, maar zover kreeg ik manlief helaas niet.

Alle Franse lekkernijen op een bord

Gelukkig hoef je je koffer nu niet uit te pakken als je een vishater bent; je vindt er namelijk ook tientallen pizzeria's. Uiteraard staan er veel golden oldies zoals salami, op het menu. Je kan echter ook flink uit je dak gaan met een pizza Americana: voorzien van knakworstjes en patat!

Het is hierrrr fantastjieeesss

Je vroeg je al af wanneer hij kwam he, de alinea over de drank? Nou, hier is ‘ie dan! Het is dat de prijzen een tikkeltje aan de hoge kant waren, anders hadden we ons iedere avond tot een balletje gedronken. De wijn was heerlijk en het bier was goed koud.

Maar de koningin van het terras was de Aperol Spritz. Ook ik heb me een keer aan dit vrolijk gekleurde drankje gewaagd en alhoewel we 2 weken droog brood eten om de prijs te compenseren, heb ik er geen moment spijt van gehad. Hij smaakte heerlijk!

Aperol Spritz

Het hoogste hoogtepuntje

Maar mijn favoriete food-hoogtepuntje van de vakantie was toch de crêpe. Franser kon je mij niet krijgen op dat moment. Ik had een zoet exemplaar en ik heb er tot op de allerlaatste seconde van genoten. Mijn man heeft alle zeilen bij moeten zetten om te voorkomen dat ik de hele tent kaal zou eten.

Nice was geweldig voor ons en ik hoop er zeker nog een keer terug te keren. Ben jij ook naar Nice geweest? En wat vond je ervan? Laat het me weten in de comments, op Facebook of via Instagram

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden