Mindset

5 fijne affirmaties om je dag positief te beginnen

Sinds een aantal weken volg ik een ochtendritueel, zodat ik meer tijd heb voor mezelf. Dat is met een eigen bedrijf, een blije peuter en een nog vrolijkere golden retriever best zeldzaam. Gelukkig is mijn man nog redelijk zelfstandig, anders kreeg ik dat er ook nog bij. (Grapje, liefje!). Een onderdeel van mijn ochtendritueel, is het uitspreken van fijne affirmaties op mijn dag positief te beginnen.

Wat zijn affirmaties?

Een affirmatie is een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Letterlijk betekent het bevestiging of bekrachtiging en het is gebaseerd op een principe dat de hersens dingen voor waar aan gaan nemen als ze iets vaak zien of horen.

De kracht van een affirmatie zit ‘m dus ook in de herhaling. Hoe vaker jij de affirmaties naar jezelf uitspreekt of in gedachten herhaalt, hoe eerder jij het gaat geloven en ook echt de kracht van jouw uitspraak gaat voelen.

Ik benoem mijn affirmaties iedere ochtend aan de ontbijttafel, maar het kan op ieder moment van de dag. Denk bijvoorbeeld aan als je onder de douche staat en je haren uitspoelt, met de hond wandelt of de vaatwasser inruimt. Het zijn handelingen die je dagelijks doet en als je op deze momenten je affirmaties door je gedachten laat gaan, gebruik je die dus ook dagelijks!

5 fijne affirmaties met een superpositieve lading

Een affirmatie is natuurlijk enorm persoonlijk, maar ik vond in het begin best lastig om tot een aantal mooie gedachten te komen. Daarom deel ik de mijne graag met je. Je hoeft hem natuurlijk niet een-op-een over te nemen. Maak er gewoon een mooie variant op, zodat hij echt bij jou past.

“Mijn succes is onvermijdelijk.”

Dit is veruit mijn favoriet en deze affirmatie herhaal ik wel dertig keer per dag. In het begin dacht ik er het zijne van, maar inmiddels voel ik het passionele vuurtje gewoon branden in mijn buik als ik uitspreek dat mijn succes onvermijdelijk is!

“Ik heb een slank, fit en sterk lichaam.”

Alhoewel ik steeds meer body positive ben, moet ik wel blijven werken aan mijn gedachten over mijn eigen lichaam. Daarom pas ik deze affirmatie vaak toe.

“Ik creëer mijn eigen prachtige, nieuwe overtuigingen.”

Deze affirmatie komt uit de affirmatie kaarten van Louise Hay en vind ik ook een hele mooie. Heel lang heb ik geroepen dat ik niet creatief was, totdat mijn businessbuddie tegen mij zei dat ik dat mezelf vertelde. Er was helemaal geen bewijs dat ik niet creatief was. Het was alleen maar een belemmerende overtuiging die ik mezelf oplegde.

“Ik sta mezelf toe om fouten te maken.”

Niemand gaat foutloos door het leven en dat zou ook helemaal niet goed zijn. Van fouten leer je namelijk en leren is groeien.

“Ik hou van mezelf.”

Doe jij dat? Hou jij van jezelf? Of is dit een affirmatie die jij heel hard nodig hebt, om deze vorm van acceptatie en liefde te bereiken?

Ik ben heel erg benieuwd of je wat aan deze affirmaties hebt en naar naar jouw positieve zinnen!

Deze blog bevat een affiliate link.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden