Deze heerlijke Snickers boterkoek is een mooie aanvulling op mijn flinke collectie boterkoekrecepten. Mijn liefde voor boterkoek is groot, heel erg groot. Het begon met een simpele vanille variant, maar inmiddels ken en bak ik veel verschillende recepten.

Het idee voor deze Snickers boterkoek ontstond op een mooie zondagochtend. Ik had zin om te bakken, dacht aan wat ik echt lekker vond en dagdroomde vervolgens over de heerlijke boterhammen met hagelslag en pindakaas die ik vroeger weleens kreeg. Wij noemden ze thuis altijd Snickers boterhammen. Niets mis met een lekker bammetje, maar die smaak in een boterkoek vangen is natuurlijk nog veel lekkerder.

Zelf geniet ik het meest van de Snickers boterkoek als hij echt goed koud is. Ik heb er ook een pindakaasbotercreme bij gemaakt, maar zonder dat, schuif je hem vast ook zonder moeite naar binnen.

Ingrediënten voor Snickers boterkoek

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram bloem
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram pindakaas met stukjes noot
  • 100 gram hagelslag (melk of puur)
  • 1 ei
  • 1 snuf zout

Pindakaasbotercreme

  • 50 gram boter
  • 75 gram pindakaas
  • 50 gram poedersuiker

Iedereen klaar? Bakken maar

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Snijd de koude boter in stukjes en doe deze samen met de pindakaas, een snuf zout en de lichtbruine basterdsuiker in een kom. Roer alles met een mixer (of keukenmachine) goed door elkaar totdat je een soort luchtige mousse hebt.
  3. Doe de bloem, hagelslag en 1 ei bij de boter en kneed alles met de handen goed door elkaar. Is het deeg heel erg plakkerig? Maak er dan een bol van en leg het even in de koelkast totdat het goed koud is.
  4. Beleg een bakvorm met bakpapier, verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en bak de boterkoek in 30 minuten mooi bruin.
  5. Het allerlekkerste is de Snickers boterkoek als hij helemaal koud is. Laat hem dus goed afkoelen en schuif hem, zodra hij op kamertemperatuur is, in de koelkast.
  6. Voor de pindakaasbotercreme doe je de koude boter, poedersuiker en pindakaas in een kom. Mix alles met een handmixer goed door elkaar, totdat er een fluffy geheel ontstaat. Spuit deze op de Snickers boterkoek als hij echt goed koud is.
Hier ga je toch van watertanden?

Deze heerlijke boterkoek met pindakaas en chocola kan je een dag of 3 in de koelkast bewaren. Who am I kidding? Je eet hem natuurlijk gewoon direct op. Geniet ervan!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden